„Nomadland”, cu Frances McDormand, producția cu cele mai mici încasări premiată cu Oscar pentru cel mai bun film, în ultimele decenii

De: Ana Obretin / 26.04.2021, 09:41

Nomadland„, cu Frances McDormand, de Chloe Zhao, este producția cu cele mai mici încasări în box office-ul nord-american premiată cu Oscar pentru cel mai bun film, în ultimele decenii. Trista statistică nu este, însă, surprinzătoare, având în vedere pandemia, care a dus la închiderea pe scară largă a cinematografelor mai bine de un an, obligând distribuitorii să se bazeze pe lansări hibrid, pe platformele de streaming.

Până duminică, „Nomadland” a avut încasări de 2,1 milioane de dolari în America de Nord, respectiv de 5,4 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit boxofficemojo.com. Producătorul Searchlight Pictures nu a raportat încasări oficiale pentru film, care a debutat simultan într-o serie limitată de cinematografe și pe platforma de streaming Hulu, deținută de Disney.

Anterior, recordul pentru cele mai mici încasări i-a aparținut peliculei „The Hurt Locker”, care câștigase aproximativ 11 milioane de dolari în momentul în care a primit Oscarul pentru cel mai bun film. Datorită acestui trofeu, filmul Lionsgate a încasat apoi alte 6 milioane de dolari în box office-ul nord-american, scrie The Hollywood Reporter.

În ultimele decenii, încasările nu au definit filmele premiate cu Oscar. Mai degrabă peliculele de nișă au dominat cursa, precum „Parasite”, marele câștigător de anul trecut, care a avut încasări totale de 53 de milioane de dolari în America de Nord, după ce a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film.

CITEȘTE ȘI: Oscar 2021: „colectiv”, de Alexander Nanau, pleacă acasă cu mâna goală/ „Nomadland”, marele câștigător

„Nomadland”, de Chloe Zhao, a fost marele câștigător la premiile BAFTA 2021

Chloe Zhao, cu „Nomadland”, marea câștigătoare la premiile Sindicatului regizorilor americani

Filmul „Nomadland”, de Chloe Zhao, premiat de Sindicatul producătorilor americani

Critics Choice Awards: „Nomadland”, cel mai bun film; „The Crown”, „The Queen’s Gambit”, cele mai bune producții TV

Globurile de Aur 2021- „Nomadland”, „Borat”, „The Crown”, ”Schitt’s Creek”, marii câștigători

AFI Awards: „Da 5 Bloods”, „Nomadland”, „Bridgerton”, printre cele mai bune producții ale anului

Foto: Profimedia Images