O retrospectivă la aniversarea a 20 de ani de „Harry Potter” va aduce împreună distribuția, dar nu și pe J.K. Rowling (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 17.11.2021, 06:16
O retrospectivă la aniversarea a 20 de ani de „Harry Potter” va aduce împreună distribuția, dar nu și pe J.K. Rowling (Video)

Starurile ”Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” și regizorul Chris Columbus se reunesc la HBO Max pentru retrospectiva de 20 de ani a celebrei francize. Dar va exista o absență notabilă din lista participanților: scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărților cu Harry Potter.

WarnerMedia a anunțat marți că retrospectiva va avea în prim plan trioul central al filmelor cu Harry Potter format din Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson, precum și pe regizorul Chris Columbus. Li se vor alătura alți actori ai francizei, inclusiv Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna. Lynch și Ian Hart.

„Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” va fi difuzat pe 1 ianuarie pe HBO Max și pe rețelele TBS și Cartoon Network în primăvară, înainte de debutul în cinematografe al filmului „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”.

„A fost o călătorie incredibilă de la debutul filmului „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, iar a fi martor la modul în care a evoluat în acest univers remarcabil interconectat a fost cel puțin magic”, a spus Tom Ascheim, președintele Warner Bros. Global. „Această retrospectivă este un omagiu adus tuturor celor ale căror vieți au fost atinse de acest fenomen cultural – de la distribuția și echipa talentată care și-au dat inima și sufletul în această franciză extraordinară până la fanii pasionați care continuă să mențină în viață spiritul Wizarding World 20 de ani mai târziu.”

Comunicatul oficial nu a făcut nicio mențiune legată de J.K. Rowling atunci când i-a enumerat cei care participă la retrospectivă. În timp ce Harry Potter rămâne o franciză îndrăgită, Rowling a stârnit reacții din partea comunității trans după ce a spus că persoanele transgender ar trebui să fie definite după sexul lor biologic. Surse apropiate proiectului notează că retrospectiva se va concentra pe creația filmului și pe distribuția/echipa centrală. Rowling va fi, totuși, prezentată în imagini de arhivă.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Protagoniștii „Harry Potter” s-ar putea reuni pentru a marca 20 de ani de la lansarea filmelor

 

Tags: