Oscar 2022: A fost creat un premiu al publicului; Amy Schummer, Regina Hall, printre gazdele galei

De: Ana Obretin / 15.02.2022, 11:49
Oscar 2022: A fost creat un premiu al publicului; Amy Schummer, Regina Hall, printre gazdele galei

Academia de film americană a decis crearea unui premiu al publicului, care va decernat începând cu gala Oscar 2022. Trofeul va celebra cel mai popular film al sezonului, care va fi desemnat printr-un vot organizat pe platforma de socializare online Twitter. Mișcarea este probabil menită să atragă o nouă categorie de fani, în condițiile în care audiența pentru ceremonia televizată a scăzut mult în ultimii ani.

Nivelul negativ record, de 10,4 milioane de oameni în Statele Unite, a fost înregistrat în 2021.

Pentru ediția de anul acesta a galei Oscar, fanii au voie să voteze de până la 20 de ori pe zi, iar votul se va închide pe 3 martie. Fanii pot să voteze pe Twitter pentru filmul lor preferat din 2021 folosind hashtag-ul #OscarsFanFavorite sau direct pe site-ul Academiei americane. Trei norocoși câștigători vor fi invitați să prezinte un premiu Oscar în cadrul ediției din 2023.

CITEȘTE ȘI: Oscar 2022: Kenneth Branagh devine prima persoană nominalizată la 7 categorii, devansându-i pe George Clooney și Walt Disney, care au avut câte 6

Premiile Oscar: Singurele trei staruri care au câștigat trei trofee pentru roluri principale

Premiile Oscar: Unii dintre cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit râvnitul trofeu

Anunțul a venit și după nominalizările la premiile Oscar 2022 dezvăluite săptămâna trecută, când au fost omise superproducții ale sezonului, ca „Spider-Man: No Way Home” și cel mai recent film din seria „James Bond”, „No Time to Die”, ce au salvat box office-ul mondial ]n contextul pandemiei. Specialiștii se tem că aceste omiteri vor îndepărta și mai mult publicul larg de gală, a cărei a 94-a ediții va avea loc pe 27 martie la Los Angeles.

Pentru Meryl Johnson, vicepreședintele departamentului de marketing digital al Academiei americane, crearea unui premiu al publicului va permite cinefililor să „se implice în spectacol în timp real, să construiască comunitate și să facă parte din experiență ca niciodată”. 

Amy Schumer, Regina Hall și Wanda Sykes, printre gazdele galei Oscar 2022

Gala Oscar 2022 va avea o gazdă nouă la fiecare oră, au anunțat, luni, organizatorii. Anul acesta, ceremonia va avea o gazdă, pentru prima dată din 2018. Decizia Academiei de film americane de a apela la mai multe gazde ar avea legătură cu faptul că se dorește atragerea diferitelor categorii demografice, scrie The Hollywood Reporter.

De asemenea, cei care participă la ceremonie nu trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19.

În fruntea topului nominalizărilor la Oscar 2022 se află „The Power Of The Dog” (12 categorii), de Jane Campion, și „Dune” (10), de Denis Villeneuve. De asemenea, „Belfast”, de Kenneth Brannagh, și „West Side Story”, de Steven Spielberg, au primit câte șapte nominalizări. 

CITEȘTE ȘI: Gala Oscar 2021, cea mai scăzută audiență din toate timpurile

Oscar 2021: „colectiv”, de Alexander Nanau, pleacă acasă cu mâna goală/ „Nomadland”, marele câștigător

Foto: Profimedia Images