Pete Parada, bateristul de la The Offspring, dat afară din trupă pentru că nu se vaccinează anti-Covid

De: Nicoleta Lepădatu / 05.08.2021, 07:38
Pete Parada, bateristul de la The Offspring, dat afară din trupă pentru că nu se vaccinează anti-Covid

Pete Parada, bateristul trupei The Offspring, a aflat pe piela lui că nu doar companiile, ci și trupele muzicale au o politică fermă în ceea ce privește necesitatea vaccinării pentru a reveni la muncă. El a postat marți pe rețelele sale sociale că a fost dat afară din grup pentru că nu este de acord să primească vaccinul împotriva COVID.

Dincolo de a fi înlocuit într-un turneu viitor, Pete Parada spune că i s-a interzis să se prezinte la studio, chiar dacă el susține că are un motiv medical legitim pentru a nu accepta vaccinarea.

Nu este deloc clar din postările lui Parada dacă a fost demis din grup definitiv sau pur și simplu pus pe pauză, dar comentariile despre lucrul la proiecte care nu fac parte din grup și „găsirea unei noi căi” sugerează că nu se pune problema revenirii în trupă.

Artistul, care s-a alăturat formaţiei rock în 2007, nu a precizat dacă plecarea sa din formaţie este temporară sau definitivă. Dar, în plină criză sanitară, decizia sa contravine a „ceea ce este pe cale să devină normă în industria” muzicii şi a spectacolului.

„S-a decis recent că nu este suficient de sigur pentur ceilalţi să rămân în preajmă, în studio şi în turneu”, a mărturisit el. „Nu mă veţi vedea la viitoarele concerte”.

Medicul l-a sfătuit să nu se vaccineze din cauza antecedentelor medicale personale” şi ”a posibilelor efecte secundare ale acestor înţepături” asupra sistemului imunitar.

„Am avut virusul acum mai mult de un an, a fost benefic pentru mine. Sunt deci destul de încrezător că-l voi putea suporta din nou dar nu cred că voi supravieţui unor alte reacţii legate de sindromul Guillain-Barré după vaccinare. Asta durează din copilărie şi a luat amploare de-a lungul vieţii, agravându-se progresiv”, a dezvăluit el.

Sindromul Guillain-Barré este o afecţiune a nervilor periferici caracterizată prin slăbiciune sau chiar paralizie progresivă. Această boală afectează între 3.000 şi 6.000 de persoane în fiecare an în Statele Unite.

Din păcate pentru mine (şi familia mea, căreia i-ar plăcea să mă mai aibă ceva timp alături), riscurile depăşesc cu mult beneficiile”, a asigurat muzicianul.

Nu am niciun sentiment negativ faţă de membrii formaţiei. Ei fac ceea ce cred că este mai bine pentru ei şi eu fac acelaşi lucru pentru mine”. Pete Parada a precizat că a vrut să-şi spună povestea cu scopul ca persoanele care trec prin agonia şi izolarea faptului că sunt lăsate în urmă să ştie că nu sunt singure”.

CITEȘTE ȘI: Bateristul Rolling Stones, Charlie Watts, nu va participa la turneul american din 2021 al trupei

Foto: Profimedia images