Peter Scolari, star al seriei HBO „Girls”, a murit

De: Ana Obretin / 23.10.2021, 10:50
Peter Scolari, star al seriei HBO

Actorul american Peter Scolari, care i-a dat replica Lenei Dunham în serialul HBO „Girls”, a murit la vârsta de 66 de ani.

Moartea sa, vineri, urmează unei lungi bătălii cu cancerul cu care a fost diagnosticat în urmă cu doi ani, anunță site-ul Deadline.

Prieten de multă vreme al actorului Tom Hanks, alături de care a apărut în sitcomul „Bosom Buddies”, difuzat în anii 1980, Peter Scolari a câștigat un premiu Emmy în 2016, pentru rolul Tad Horvath din „Girls”. Personajul său, Tad Horvath, tatăl sensibil și răbdător al insuportabilei, dar îndrăgitei Hannah Horvath, ajunge să dezvăluie că este homosexual. Scolari a jucat în acest serial din 2012 până în 2017.

CITEȘTE ȘI: Serialul „Succession/ Succesiunea” revine pe HBO GO

În „Bosom Buddies”, Scolari și Hanks jucau doi bărbați disperați care se deghizează în femei pentru a putea locui la Susan B. Anthony Hotel, o locuință foarte accesibilă, dar dedicată exclusiv sexului opus. Un proiect la finalul căruia cei doi actori au rămas foarte apropiați, potrivit The Hollywood Reporter.

Peter Scolari a deținut, de asemenea, un rol regulat în seria „Newhart”. Rolul său i-a adus, de altfel, trei nominalizări la Emmy.

Actorul a mai avut scurte apariții în seriale ca „The Good Fight”, „The West Wing”, „Gotham” și „Ally McBeal”. A jucat și în filme, ca „That Thing You Do!”, regizat de Tom Hanks, dar și pe Broadway, în show-uri ca „Hairspray”, „Wicked” și „Bronx Bombers”.

CITEȘTE ȘI: A murit Liliana Tomescu, actriță stabilită în Suedia

Willie Garson, cunoscut pentru rolul său din „Sex and the City”, a murit. Actorul avea 57 de ani

Foto: Profimedia Images