Piesa Backstreet Boys „I Want It That Way” a depășit 1 miliard de vizualizări pe YouTube

De: Ana Obretin / 18.11.2021, 11:09
Piesa Backstreet Boys

Trupa americană Backstreet Boys a intrat într-un club select, după ce videoclipul oficial pentru piesa „I Want It That Way”, din 1999, devenită imnul ei, a depășit 1 miliard de vizualizări pe platforma YouTube.

Videoclipul a atins acest prag pe 15 noiembrie, potrivit Variety. Filmat în Aeroportul Internațional din Los Angeles, clipul „I Want It That Way” a fost încărcat pe platformă la 10 ani de la lansarea sa inițială. Videoclipul a avut o medie de peste 400.000 de vizionări zilnice în 2021, potrivit YouTube.

CITEȘTE ȘI: „Billie Jean” este prima piesă a lui Michael Jackson care depășește pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube 

Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

De asemenea, videoclipul trupei Backstreet Boys este unul dintre puținele din anii 1990 care a depășit 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Printre celelalte se numără „November Rain” de la Guns N ‘Roses (1,76 miliarde de vizualizări), „Smells Like Teen Spirit” de la Nirvana (1,38 miliarde de vizualizări), „What’s Up” de la 4 Non Blondes (1,19 miliarde de vizualizări), „Zombie” al The Cranberries (1,16 miliarde de vizualizări), „I Will Always Love You” al lui Whitney Houston (1,15 miliarde de vizualizări).

Rolling Stone a clasat piesa Backstreet Boys pe locul 240 din 500 în topul celor mai bune cântece din istorie

The Backstreet Boys – cvintetul format din Nick Carter, Howie Dorough, AJ McLean, Brian Littrell și Kevin Richardson – a continuat să cânte „I Want It That Way” în toți anii de după în 1999, inclusiv în 2020, la evenimentul caritabil pentru sprijinirea persoanelor afectate de COVID-19 iHeart Living Room Concert for America.

Videoclipul piesei nominalizate la trei premii Grammy a fost regizat de Wayne Isham. Cântecul a fost scris de compozitorii suedezi Andreas Carlsson și Max Martin și produs de Martin și Kristian Lundin. „I Want It That Way” a fost preluat de alți artiști pe scară largă – și parodiat -, de când a fost lansat în urmă cu mai bine de 20 de ani.

CITEȘTE ȘI:

Membrii trupei Backstreet Boys au primit stele pe Walk of Fame (Video)

Backstreet Boys ne dezvăluie secretele lor într-un documentar

Foto: Profimedia Images