Pink este cea mai ascultată artistă a secolului 21 în Marea Britanie

De: Ana Obretin / 11.10.2021, 17:25
Pink este cea mai ascultată artistă a secolului 21 în Marea Britanie

Pink a fost desemnată cea mai ascultată artistă din secolul 21 în Marea Britanie, potrivit unui clasament întocmit de compania de licențiere muzicală PPL (Phonographic Performance Limited).

Clasamentul a fost realizat pe baza datelor privind utilizarea muzicii și difuzarea la posturile de radio și televiziune din Marea Britanie. Vedeta americană, în vârstă de 42 de ani, are un catalog de hituri devenite clasice. Albumul de debut al lui Pink, „Can’t Take Me Home”, a fost lansat la începutul secolului și include single-uri precum „Most Girls”, „You Make Me Sick” și „There You Go”. Pe numele real Alecia Moore, artista a mers într-o direcție rock cu cel de-al doilea album și a continuat cu acest stil. Piese ca „Just Give Me A Reason”, „Try”, „What About Us”, „Sober” și „Walk Me Home” au fost hituri în playlist-urile posturilor de radio mult timp după lansare.

CITEȘTE ȘI: “Pink: All I Know So Far” – un documentar unic despre cum îmbină starul rock viața pe scenă cu cea personală

Pink primește Icon Award la gala premiilor Billboard 2021

Madonna ocupă locul al doilea în top, după o carieră de patru decenii în care a lansat discuri de succes, inclusiv „True Blue”, „Ray Of Light” și „Music”. Pe locul al treilea se află Katy Perry, al cărei al treilea album „Teenage Dream” a fost unul dintre cele mai populare din anii 2010. Rihanna și Lady Gaga completează Topul 5, potrivit BBC

Topul 20 al celor mai ascultate artiste din Marea Britanie condus de Pink

Clasamentul PPL este publicat de obicei înaintea Zilei Naționale a Albumului din Marea Britanie, care are loc anul acesta pe 16 octombrie. Anul acesta sunt sărbătorite artistele. Peter Leathem, director executiv la PPL, a declarat: „Acest clasament reunește o gamă incredibilă de talente care au înregistrat o parte din muzica preferată în Marea Britanie, inclusiv unele dintre cele mai mari și mai influente albume din toate timpurile”.

1. Pink

2. Madonna

3. Katy Perry

4. Rihanna

5. Lady Gaga

6. Adele

7. Beyonce

8. Kylie Minogue

9. Little Mix

10. Whitney Houston

11. Taylor Swift

12. Sugababes

13. Kelly Clarkson

14. Dua Lipa

15. Ellie Goulding

16. Christina Aguilera

17. Diana Ross

18. Jess Glynne

19. Rita Ora