Plic filatelic dedicat Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Apropo.ro / 27.05.2005, 17:17
Plic filatelic dedicat   Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
Romfilatelia, societate specializata în emiterea și comercializarea marcilor poștale românești, este onorata sa sprijine promovarea Festivalului Internațional de Teatru ce se desfașoara în aceste zile la Sibiu, prin punerea în circulație a unui plic
Romfilatelia, societate specializata în emiterea și comercializarea marcilor poștale românești, este onorata sa sprijine promovarea Festivalului Internațional de Teatru ce se desfașoara în aceste zile la Sibiu, prin punerea în circulație a unui plic poștal de corespondența.

Prin realizarea și introducerea acestui plic în circuitul poștal, Romfilatelia, ca promotor fidel al valorilor culturale românești, dorește sa contribuie la dezvoltarea și susținerea ideii ca Festivalul Internațional de Teatru „Semne” reprezinta un nume în care merita sa investești, și faptul ca acesta se desfașoara la Sibiu nu este o întâmplare.

Pe plic este tiparit afișul acestui festival, iar pe timbrul cu valoare adaugata este promovat proiectul prin care orașul Sibiu va deveni Capitala Culturala Europeana în anul 2007.

Dimensiunile plicului sunt de 11,5 / 16,5 cm.

Vineri, 27 mai 2005, Romfilatelia, societate specializata în emiterea și comercializarea marcilor poștale românești, a pus în circulație emisiunea filatelica intitulata „Viticultura 2005”. Lansarea constituie un eveniment atât pentru filateliștii de toate vârstele, cât și pentru publicul larg, datorita tematicii extrem de atractive.

„Patria cea veche a geto-dacilor, Tracia, era o regiune viticola, motiv pentru care era considerata locul de naștere al zeului vinului, Dionysos”, spunea marele istoric A.D.Xenopol.

Viticultura este una dintre cele mai stravechi ocupații în spațiul carpato –danubiano – pontic. Aceasta ocupație milenara și-a pus amprenta asupra unor datini și tradiții populare românești.

În zilele noastre cultivarea viței de vie a ajuns la o înalta specializare, astazi în lume având loc nenumarate concursuri internaționale de anvergura în acest domeniu la care România a participat și participa, câștigând numeroase medalii.

Emisiunea filatelica este alcatuita dintr-un bloc de patru marci poștale și doua viniete, marcile având aceeași valoare nominala înscrisa atât în lei vechi (21.000 L), cât și în lei noi (2,10 lei noi), și ilustreaza unele dintre cele mai importante soiuri de vița de vie cultivate în România: soiul Grasa de Cotnar, soiul Feteasca Alba, soiul Feteasca Neagra, soiul Victoria.

Tags: