Premiile Billboard Music: The Weeknd conduce topul finaliștilor

De: Ana Obretin / 30.04.2021, 09:25
Premiile Billboard Music: The Weeknd conduce topul finaliștilor

Cântărețul canadian The Weeknd conduce în topul finaliștilor la ediția de anul acesta a Billboard Music Awards, cu 16 nominalizări. Printre altele, acesta a fost nominalizat la premiile Billboard pentru cel mai bun artist, cel mai bun cântăreș, cel mai bun artist din Top Hot 100, cel mai difuzat artist în streaming și cele mai bune vânzări. În plus, albumul său lansat în 2020 „After Hours” a primit nominalizări pentru cel mai bun material discografic din Top Billboard 200 și și Top R&B, în timp ce single-ul său „Blinding Lights” este finalist în cinci categorii.

Finaliștii pentru premiile Billboard Music nu sunt votați de membrii vreunei organizații, ci strict în baza topurilor, care se bazează pe date de trafic și difuzare, potrivit The Hollywood Reporter.

Pe lângă The Weeknd, Drake (șapte categorii) și Taylor Swift, finalistă în patru categorii, Juice WRLD și Pop Smoke se mai numără printre finaliști, dar postum.

Pop Smoke este finalist în 10 categorii, inclusiv „cel mai bun album în Billboard 200”, pentru debutul lansat postum „Shoot for the Stars, Aim for the Moon”, dar și „cel mai bun artist”, alături de Gabby Barrett, Doja Cat, Jack Harlow și Rod Wave. Juice WRLD este finalist în șapte categorii, printre care „cel mai bun album rap”, pentru „Legends Never Die”.

Organizatorii Billboard Music au declarat că aceasta este prima dată în ultimul deceniu când doi dintre primii 10 finaliști au primit recunoaștere postumă. Printre alți finaliști de top cu mențiuni multiple se numără DaBaby, cu 11, Barrett, cu nouă, Bad Bunny, Chris Brown și Megan Thee Stallion, cu câte șapte. 

Morgan Wallen, implicat într-un incident rasist în februarie, este finalist la șase categorii. În timpul anunțului finaliștilor, organizatorii premiilor au subliniat că artiștii sunt determinați pe baza datelor grafice și nu de un comitet de vot. De asemenea, el nu va fi invitat la ceremonie, au declarat producătorii într-un comunicat.

Lista completă a finaliștilor se găsește aici.

Gala Billboard Music Awards 2021 va avea loc pe 23 mai, la Microsoft Theatre din Hollywood, și va fi difuzată de NBC. 

CITEȘTE ȘI: „Montero (Call Me by Your Name)”, semnat Lil Nas X, pe locul 1 în Billboard Hot 100

Cardi B scrie istorie ca prima artistă rap cu cinci piese pe primul loc în Billboard Hot 100

Foto: Profimedia Images