BRIT Awards 2021 – trofee duble decernate, ca un act de bunătate

De: Loredana Toma / 29.04.2021, 08:35
BRIT Awards 2021 - trofee duble decernate, ca un act de bunătate

Organizatorii galei BRIT Awards 2021 vor decerna, în premieră, trofee duble, pe care câștigătorii vor putea să le împartă cu oricine vor ei, ca un act de bunătate. Artiștii Es Devlin și Yinka Ilori sunt cei care s-au ocupat de designul dublului trofeu, realizând o statuetă mare, multicoloră, și una mai mică, metalică, ambele fiind oferite fiecărui câștigător. La rândul lor, câștigătorii vor fi încurajați să numească persoana căreia vor să-i ofere cel de-al doilea trofeu, de mărime mai mică.

Printre nominalizații ediției din acest an se numără artiștii Dua Lipa, Arlo Parks, Celeste, duoul rap Young T & Bugsey și DJ și producătorul Joel Corry, cu câte trei nominalizări fiecare. De asemenea, anul acesta, la BRIT Awards, artistul canadian The Weeknd a primit două nominalizări, inclusiv la categoria „cel mai bun cântăreț internațional”, iar Bruce Springsteen a primit cea de-a 11-a selecție la aceste premii.

Gala va avea loc live, în fața unei audiențe de 4.000 de persoane, printr-un program pilot al Guvernului britanic

Gala, găzduită de Jack Whitehall, va avea loc pe 11 mai, la O2 Arena din Londra, în prezența unei audiențe de 4.000 de persoane, parte a unui program pilot de organizare a evenimentelor live cu public în pandemie, conceput de Guvernul britanic. 

De-a lungul timpului, mai mulți artiști și designeri, printre care Tracey Emin, Dame Vivienne Westwood, Sir David Adjaye și Sir Anish Kapoor s-au ocupat de designul statuetelor de la BRIT Awards.

“Ideea ne-a venit în urma experiențelor din timpul carantinei, în care s-au întâmplat diverse lucruri precum acela că vecinul care locuiește lângă tine și care nu te-a salutat niciodată vine și-ți aduce flori, mâncare sau inițiază diverse acte de bunătate. Vreau să imortalizez, cumva, aceste momente”, a precizat Ilori, potrivit Daily Mail. “Aș descrie această inițiativă ca fiind cea a doi artiști cu discipline și cu inspirații diferite care se alătură pentru a crea un trofeu bazat pe ideea de a oferi ceva în schimb cuiva, oricui, doar în semn de bunătate”, a încheiat Ilori.

CITEȘTE ȘI: Dua Lipa, Celeste, Arlo Parks – femeile conduc în topul nominalizărilor la Brit Awards 2021

Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

Gala Grammy 2021 a avut audiențe minime istorice

Foto: Profimedia Images