Premiile Sindicatului scenariștilor americani: „CODA”, „Don’t Look Up”, marii câștigători

De: Ana Obretin / 21.03.2022, 09:16
Premiile Sindicatului scenariștilor americani:

Lungmetrajele „CODA” și „Don’t Look Up” și-au adăugat noi șanse în cursa pentru premiile Oscar de anul acesta după ce au câștigat marile trofee, cele pentru cel mai bun scenariu adaptat, respectiv cel mai bun scenariu original, din partea Sindicatului scenariștilor americani. Gala Writers Guild Awards (WGA), aflată la cea de-a 74-a ediție, a avut loc duminică noapte, în format virtual.

CITEȘTE ȘI: TOP 10: Cele mai bune scenarii de filme ale secolului 21 (VIDEO)

Lista Neagră: Filme despre Mickey Rourke, Kanye West, Shania Twain, printre cele mai bune scenarii neaprobate în 2021

Pe partea de televiziune, platforma HBO/HBO Max a obținut cele mai multe premii. Astfel, „Succession” a primit premiile pentru cel mai bun serial dramă și cel mai bun episod dintr-un serial dramă. Anterior, „Succession” a primit premiile pentru cea mai bună distribuție din partea Sindicatului actorilor americani, și cele pentru cel mai bun serial dramă din partea Sindicatului regizorilor americani și al Sindicatuului producătorilor americani. „Hacks”, produs de HBO Max a primit premiile pentru cel mai bun serial de comedie și cel mai bun serial nou. Premiul pentru cel mai bun episod dintr-un serial de comedie i-a revenit producției Hulu „The Great”, potrivit Variety.

„Mare of Easttown” de la HBO, scrisă de producătorul executiv Brad Ingelsby, a obținut un alt câștig major, premiul WGA pentru cea mai bună miniserie originală, în timp ce „Maid”, de la Netflix, a primit premiul pentru cea mai bună miniserie adaptată. 

Anul trecut, filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm” au câștigat premiile pentru „cel mai bun scenariu original”, respectiv „cel mai bun scenariu adaptat” la gala Sindicatului scenariștilor americani.

CITEȘTE ȘI: Premiile Oscar: Unii dintre cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit râvnitul trofeu

Premiile Oscar: Cinci titluri controversate care au primit trofeul pentru cel mai bun film

Foto: Profimedia Images