Razzies 2022: Organizatorii au anulat premiul Zmeura de Aur creat special pentru Bruce Willis

De: Ana Obretin / 01.04.2022, 09:05
Razzies 2022: Organizatorii au anulat premiul Zmeura de Aur creat special pentru Bruce Willis

Organizatorii galei Zmeura de Aur (Razzies) au anulat, joi, trofeul special pe care l-au creat pentru a-l ironiza pe Bruce Willis pentru munca sa din 2021. Familia starului a anunțat că acesta renunță la actorie din cauza afaziei, o tulburare cognitivă, cu care a fost diagnosticat.

Fondatorii premiilor au anulat, de asemenea, nominalizarea actriței Shelley Duvall pentru rolul din filmul din 1980 „The Shining”, după ce s-a descoperit că aceasta a fost maltratată în timpul filmărilor de regizorul Stanley Kubrick.

CITEȘTE ȘI: Decăderea lui Bruce Willis: De la cel mai bine plătit actor la star de filme pe DVD

Filmul pe care Sandra Bullock și-ar fi dorit să nu-l fi făcut. Care este motivul

Actori pe care îi cunoști din vedere, dar nu le știi numele

Premiile Zmeura de Aur pun în evidență cele mai proaste filme, show-uri și performanțe actoricești de la Hollywood și sunt acordate de obicei cu o zi înainte de gala Oscar. Anul acesta a fost creat un premiu special pentru Bruce Willis, care a avut opt filme lansate în ultimul an. „Dacă starea medicală a cuiva este un factor în luarea deciziilor și/sau în performanța sa, recunoaștem că nu este potrivit să îi oferim un Razzie”, au spus cofondatorii galei, Mo Murphy și John Wilson, într-o declarație citată de Reuters.

Familia Willis a făcut anunțul miercuri, la patru zile după gala Razzies. Los Angeles Times a raportat miercuri că echipele de pe platourile de filmare și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a lui Willis în ultimii ani și că regizorii i-au redus rolurile din cauza capacității sale reduse de a se exprima. Simptomele afaziei variază foarte mult și pot afecta vorbirea, înțelegerea și capacitatea de citire, a spus Brenda Rapp, profesor de științe cognitive de la Universitatea Johns Hopkins.

„Diana the Musical” a fost marele câștigător al celei de-a 42-a ediții a premiilor Zmeura de Aur

A primit premiile pentru cel mai prost film, cea mai proastă regie (Christopher Ashley), cel mai prost rol principal feminin (Jeanna de Waal) și cel mai prost rol secundar feminin (Judy Kaye). Premiile pentru cele mai proaste roluri masculine au fost primite de Jares Leto (secundar, „House of Gucci”) și LeBron James (principal, “Space Jam: A New Legacy”). Will Smith a primit premiul pentru mântuire, pentru rolul din “King Richard”, pentru care o zi mai târziu a primit trofeul Oscar.

CITEȘTE ȘI: Bruce Willis în 10 roluri memorabile (VIDEO)

Foto: