Regizorul „No Time to Die”: James Bond jucat de Connery era „practic” un violator

De: Ana Obretin / 23.09.2021, 17:07
Regizorul

Cary Fukunaga, regizorul celui mai recent film din franciza „James Bond”, „No Time To Die„, a speculat că personajul interpretat de Sean Connery este „practic” un violator. Regizorul a vorbit despre moștenirea umbrită a personajului într-un interviu. 

„Oare în „Thunderball” sau în „Goldfinger”, de fapt, personajul lui Sean Connery violează o femeie?”, a declarat Fukunaga pentru The Hollywood Reporter. „Ea spune ‘Nu, nu, nu’, iar el spune: ‘Da, da, da’. Asta nu ar funcționa azi”, a mai spus acesta.

Lungmetrajul „No Time To Die” este primul din franciză lansat după apariția mișcării împotriva hărțuirii sexuale # MeToo, iar o femeie, Phoebe Waller-Bridge, s-a numărat printre scenariști.

„Cred că asta este așteptarea, o femeie care să creeze roluri feminine foarte puternice, dar asta este ceea ce Barbara (Broccoli, producătoarea filmului, n.r.) și-a dorit deja”, a spus Fukunaga. „Încă de la primele mele conversații cu (Broccoli, n.r.), am avut un impuls foarte puternic. Nu-l poți schimba pe Bond peste noapte într-o altă persoană. Dar cu siguranță poți schimba lumea din jurul său și modul în care el trebuie să funcționeze în lumea respectivă. Este o poveste despre un bărbat alb care lucrează ca spion în această lume, dar trebuie să fii dispus să te apleci și să-ți faci treaba pentru ca personajele feminine să fie mai mult decât simple artificii”, a explicat acesta.

Filmul marchează, de asemenea, sfârșitul domniei lui Daniel Craig ca James Bond. În timp ce nu a fost încă anunțat un înlocuitor, Craig a spus că o femeie nu ar trebui să fie luată în considerare pentru următorul 007. „Ar trebui pur și simplu să existe roluri mai bune pentru femei și actori de culoare”, a declarat Craig pentru Radio Times. „De ce ar trebui ca o femeie să joace James Bond, când ar trebui să existe un rol la fel de bun ca James Bond, dar pentru o femeie?”, a spus acesta.

CITEȘTE ȘI: James Bond: Tom Hardy conduce în topul preferințelor pentru a prelua rolul

Daniel Craig, despre faima adusă de James Bond: „M-am simțit asediat fizic și mintal”

James Bond: O scenă cu nuanțe gay le-a dat bătăi de cap producătorilor

Foto: Profimedia Images