Revista Time: Elon Musk este personalitatea anului 2021

De: Ana Obretin / 13.12.2021, 17:48
Revista Time: Elon Musk este personalitatea anului 2021

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a primit titlul de persoana anului 2021 din partea revistei Time. Recunoașterea vine după un an în care compania sa de mașini electrice a devenit cel mai valoros brand de mașini din lume, iar compania sa spațială a ajuns pe o orbită cu un echipaj integral civil. Musk este și fondatorul și CEO SpaceX și conduce startup-ul Neuralink și firma de infrastructură The Boring Company.

Valoarea de piață a Tesla a crescut la peste 1 trilion de dolari în acest an, fiind mai valoroasă decât Ford Motor și General Motors la un loc.

CITEȘTE ȘI: Elon Musk a dezvăluit că suferă de Sindromul Asperger

Elon Musk și cântăreața Grimes s-au despărțit după o relație de 3 ani

Momentul când Elon Musk a primit primul lui supercar, în 1999. Plus: Cine era logodnica miliardarului pe atunci

„Pentru că a creat soluții la o criză existențială, pentru că întruchipează posibilitățile și pericolele erei titanilor tehnologiei, pentru că el conduce cele mai îndrăznețe și perturbatoare transformări ale societății, Elon Musk este persoana anului 2021 pentru Time”, a anunțat redactorul-șef al revistei, Edward Felsenthal.

„Chiar și aventurile spațiale ale lui Elon Musk sunt o linie directă cu cele ale primei persoane a anului, Charles Lindbergh, pe care editorii l-au ales în 1927, pentru a comemora primul său zbor istoric cu avionul transatlantic solo”, a mai spus acesta. 

De la găzduirea unei ediții a emisunii de satiră „Saturday Night Live” până la tweet-uri despre criptomonede care au declanșat mișcări masive în valoarea lor, Musk a dominat prima pagină a ziarelor și a strâns peste 66 de milioane de fani pe Twitter.

Potrivit revistei Time, titlul poate fi acordat unei persoane „care a influențat cel mai mult știrile sau viața noastră, în bine sau în rău”.

Revista Time a numit-o pe tânăra cântăreață pop Olivia Rodrigo entertainerul anului, pe gimnasta americană Simone Biles, atleta anului, iar oamenii de știință din domeniul vaccinurilor au fost numiți eroii anului.

Anul trecut, titlul de persoana anului a fost acordat președintelui SUA, Joe Biden, și vicepreședintelui Kamala Harris, scrie Reuters.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt frații mai mici ai șefului Tesla, Elon Musk

Foto: Profimedia Images