Rusia trimite pe ISS o actriță și un regizor, pentru primul său film în spațiu

De: Ana Obretin / 14.05.2021, 09:00

Agenţia spaţială rusă (Roscosmos) a anunţat că îi va trimite pe actriţa Iulia Peressild şi pe regizorul Klim Chipenko la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune rusesc în spaţiu.

”Lansarea expediţiei este prevăzută pentru 5 octombrie 2021, de pe cosmodromul Baikonur, la bordul unei capsule Soyuz MS-19”, potrivit unui comunicat al Roscosmos, citat de Agerpres.

Lungmetrajul are titlul provizoriu ”Provocarea” și este ”o dramă spaţială”. Chipenko, în vârstă de 37 de ani, a mai realizat pelicule precum ”Kholop” (2019), ”Salyut-7” (2017) şi ”Tekst” (2019). Filmul este coprodus de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, care și-a exprimat anterior dorinţa ca Rusia să fie prima ţară care realizează o peliculă de ficțiune în spaţiu. Deocamdată nu se cunosc detalii despre scenariu și nici despre rolul interpretat de Iulia Peressild, o actriță în vârstă de 36 de ani.

(FOTO: Actrița Iulia Peressild)

Se anunță însă o cursă spațială strânsă între Hollywood și Rusia. Una dintre superproducțiile anunțate anul trecut la Hollywood a fost cea pentru care Tom Cruise ar urma să filmeze în spațiu. Cu un buget de 200 de milioane de dolari, filmul, care va fi regizat de Doug Liman, cu care Cruise a colaborat la „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp” (2014), ar fi prima producție hollywoodiană cu scene turnate în spațiu. Totodată, Tom Cruise ar fi primul actor american care ar ajunge pe Stația Spațială Internatională (ISS) pentru a turna scene dintr-un film.

CITEȘTE ȘI: Trupa Coldplay lansează piesa “Higher Power” printr-o “transmisie spațială”

Cel mai scump obiect construit vreodată pe Pământ se află… în spațiu

Varza murata, in meniul din Cosmos

Tom Cruise și rușii vor să facă filme în spațiu, dar alții au fost mai ageri

Foto: Profimedia Images