Scenariștii filmului “Predator” dau în judecată Disney pentru recăpătarea drepturilor de autor

De: Loredana Toma / 16.04.2021, 13:50
Scenariștii filmului “Predator” dau în judecată Disney pentru recăpătarea drepturilor de autor

Frații Jim și John Thomas, cei care au scris scenariul filmului de acțiune “Predator”, lansat în 1987, au dat în judecată Disney pentru a-și recăpăta drepturile de autor asupra francizei. La rândul lor, reprezentanții Disney au răspuns cu un proces pentru păstrarea acelorași drepturi.

Frații Thomas caută să exploateze și să beneficieze de prevederile unei legi în domeniu care le permite creatorilor de opere să anuleze transferul drepturilor de autor după expirarea unei perioade de timp, de obicei 35 de ani pentru creații mai noi. Luând în calcul perioada de timp care a trecut deja, studiourile Disney se confruntă cu perspectiva de a pierde drepturile de franciză pentru multe filme emblematice din anii 1980, potrivit The Hollywood Reporter.

Filmul “Predator” l-a avut ca protagonist pe actorul Arnold Schwarzenegger și a dat naștere la trei continuări, cărora li se adaugă și un spin off, “Alien vs. Predator”.

Cele două părți au intrat în ringul de luptă în instanță

Potrivit unor zvonuri, Disney ar avea în vedere o relansare a francizei avându-l la cârmă pe regizorul producției “10 Cloverfield Lane”, Dan Trachtenberg. Practic, aceste planuri ale celor de la Disney ar putea fi date peste cap pentru că, potrivit plângerii depuse de frații Thomas, data expirării termenului este 17 aprilie.

Jim și John Thomas au menționat că au deschis această cerere de reziliere încă din 2016 și, până în prezent, nu au avut parte de nicio obiecție din partea Disney, însă se pare că acum compania contraatacă.

Se pare că avocatul Disney a luat legătura în mod neașteptat cu cel al fraților Thomas, contestând notificarea de reziliere, considerând-o inoportună și menționând că s-a depășit timpul alocat acestei proceduri. La rândul lor, frații Thomas au declarat că au înaintat mai multe cereri, de-a lungul timpului, însă nu li s-a dat curs.

CITEȘTE ȘI: Arnold Schwarzenegger, speranța omenirii în caz de invazie extraterestră

Arnold Schwarzenegger, după ce s-a vaccinat: Vino cu mine dacă vrei să trăiești

Arnold Schwarzenegger compară invazia Capitoliului cu Noaptea de Cristal a naziștilor

FOTO: Profimedia Images