Sean Penn, mărturii despre situația din Ucraina, unde a filmat un documentar despre invazia Rusiei

De: Ana Obretin / 06.03.2022, 10:17
Sean Penn, mărturii despre situația din Ucraina, unde a filmat un documentar despre invazia Rusiei

Sean Penn a vorbit despre modul în care a reușit să treacă granița din Ucraina în Polonia, săptămâna aceasta, și despre cum încearcă, prin organizația sa caritabilă, CORE, să sprijine refugiații.

Într-un interviu acordat jurnalistului Anderson Cooper, difuzat vineri seară de CNN, actorul, producătorul și fondatorul ONG-ului Core, a povestit despre ce a văzut în timp ce trecea granița în Polonia, după ce a intrat în Ucraina pentru a filma un documentar pentru Vice Films despre invazia rusă. Penn a postat inițial, pe 28 februarie, pe Twitter, o fotografie cu el și alți doi membri ai echipei de filmare în timp ce mergeau pe jos până la granița cu Polonia.

În timp ce vorbea cu Cooper, Penn a spus că el și colegii săi au avut „luxul de a putea abandona un vehicul închiriat pe marginea drumului”. El a povestit despre cât de multe femei cu copii încercau să să-și croiască drum peste graniță. El a menționat că unele călătoreau în grupuri, altele singure, bărbații „le-au lăsat și s-au întors. Pentru că știm că bărbații de la 18 la 60 de ani nu trebuie să plece” din Ucraina, pentru că trebuie să lupte împotriva Rusiei.

CITEȘTE ȘI: Sean Penn se află pe teritoriul Ucrainei şi filmează un documentar despre invazia Rusiei

Ucraina câștigă războiul pe social media. Melodie virală dedicată dronei Bayraktar (VIDEO)

Gérard Depardieu face primele comentarii despre prietenul Vladimir Putin și poziția privind Ucraina

Actorul a vorbit, de asemenea, despre experiența întâlnirii cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, atât cu o zi înainte, cât și din nou, în ziua invaziei. În timpul întâlnirii, care a fost confirmată de Biroul președintelui Ucrainei într-un mesaj publicat pe Facebook, Penn a declarat că a fost „extrem de impresionat și mișcat” de lider, în timp ce „s-a simțit îngrozit pentru el și pentru Ucraina”.

Sean Penn: Dacă îi permitem Ucrainei să lupte singură, sufletul nostru ca America este pierdut

„Nu știu dacă știa că s-a născut pentru asta, dar era clar că eram în prezența a ceva”, a spus Penn despre liderul ucrainean. „Și, din nou, cred că reflectă ceea ce sunt atât de mulți ucraineni, ce este nou în lumea modernă în termeni de curaj și demnitate și dragoste manifestată de un om și felul în care a unit țara”, a mai spus acesta, potrivit The Hollywood Reporter.

„Cred că domnul Putin cu siguranță a contribuit la deschiderea drumului către asta”, a adăugat el. Vorbind mai direct despre război, Sean Penn i-a spus lui Cooper că „nu există nicio îndoială în mintea sa că acest lucru nu se va termina curând, indiferent de ce, pentru că vei avea o țară cu insurgențe extraordinare dacă Putin va ieși învingător”.

Spre sfârșitul interviului de cinci minute, Penn a vorbit despre modul în care CORE lucrează în prezent în Polonia, la graniță, în timp ce a cerut sprijin și asistență pentru ONG. În prezent, CORE distribuie truse de igienă, oferă asistență în numerar și apă oamenilor, pe măsură ce trec granița din Ucraina în Polonia, dar Penn spune că vor să facă mai mult. „Aceasta este noua noastră realitate, așa că avem nevoie de asistență”.

După ce a fost făcut public faptul că se afla în Ucraina pentru a filma un documentar despre invazia Rusiei, Penn l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru decizia sa și a îndemnat SUA să-i sprijine pe Zelenski și poporul ucrainean.

„Președintele Zelensky și poporul ucrainean s-au ridicat ca simboluri istorice ale curajului și principiilor. Ucraina este vârful de lance pentru îmbrățișarea democratică a visurilor. Dacă îi permitem să lupte singură, sufletul nostru ca America este pierdut”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: „Marius Tucă Show” începe cu o ediție specială ”Războiul din Ucraina” pe Gândul

Foto:Profimedia Images