Snapchat oferă „premii” de 25.000 de dolari pentru videoclipuri de top de la creatori

De: Ana Obretin / 06.10.2021, 17:25
Snapchat oferă

Aplicația de mesagerie multimedia Snapchat va începe să acorde premii în bani, de luna viitoare, utilizatorilor care creează conținut performant, ce îndeplinesc criteriile unor „provocări” specifice, cum ar fi utilizarea unui obiectiv specific de realitate augmentată sau a unui clip audio, a anunțat, miercuri, un reprezentant companiei mamă Snap.

Denumite Spotlight Challenges, provocările sunt adresate utilizatorilor americani cu vârsta de peste 16 ani. Aceștia pot primi până la 25.000 de dolari pentru videoclipuri de top, deși premiul minim este de 250 de dolari. 

În medie, vor fi premiați trei până la cinci creatori Snapchat pentru fiecare provocare, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, iar primele 50 de candidaturi pentru fiecare provocare vor fi evaluate pe baza originalității și creativității, a utilizării instrumentelor Snapchat, a viziunii și a „valorii divertismentului”.

CITEȘTE ȘI: Netflix se inspiră de la TikTok cu o nouă secțiune, cu secvențe amuzante din conținuturile sale

[„The Social Dilemma”] Există doar două industrii care îşi numesc clienţii „utilizatori”: cea a drogurilor şi software-ul

Premiile pentru aceste provocări pot fi acordate creatorilor în plus față de compensațiile oferite prin intermediul fondului Spotlight, un program de stimulare prin care 5.400 de creatori au primit 130 de milioane de dolari, din luna mai. Atunci când fondul a fost lansat, Snap a promis că va plăti creatorilor un milion de dolari pe zi pentru videoclipurile lor Spotlight, dar compensația a fost redusă în iunie la o sumă nespecificată, o mișcare care, potrivit  CEO-ului Snap, Evan Spiegel, a fost o consecință a faptului că programul conducea la „conținut copiat” de la creatori. Reprezentanții Snap au declarat că noile sume se ridică la „milioane pe lună”, dar nu au fost oferite informații exacte. 

Pe de altă parte, Snapchat a lansat, miercuri, un nou hub pentru creatori, despre care Snap a spus că îi va ajuta să reușească pe platformă. Snap își actualizează, de asemenea, piața de creatori, pentru a permite agenților de publicitate și companiilor să se conecteze cu talentele de top Snap, pentru oferte de marketing și conținut sponsorizat, scrie The Hollywood Reporter.

Snapchat este doar unul dintre numeroșii giganți ai rețelelor de socializare online care își stimulează creatorii să le folosească și să rămână pe platformele lor. Facebook și Instagram au declarat că intenționează să plătească un total de 1 miliard de dolari creatorilor până în 2022, pentru conținuturi difuzate pe platformele lor, în timp ce TikTok are un fond de 1 miliard de dolari în SUA, care va fi plătit în decurs de trei ani. YouTube are, de asemenea, un fond de 100 de milioane de dolari pentru scurtmetrajele Shorts, iar LinkedIn a lansat, luna trecută, un program de 25 de milioane de dolari pentru 100 de creatori americani.