Angelina Jolie a stabilit un nou record de popularitate pe Instagram

De: Ana Obretin / 23.08.2021, 10:28
Angelina Jolie a stabilit un nou record de popularitate pe Instagram

Actrița Angelina Jolie a stabilit un nou record de popularitate pe Instagram, fiind utilizatorul care a ajuns cel mai repede la un milion de admiratori. Printre cei mai recenți deținători ai acestui titlu se numără Taeil Moon din trupa NCT, actorul Rupert Grint și naturalistul David Attenborough.

Jolie și-a deschis contul pe rețeaua de socializare online pe 20 august, pentru a distribui copia unei scrisori sfâșietoare pe care i-a trimis-o o adolescentă din Afganistan, țară în care talibanii au preluat recent puterea.

Potrivit Evening Standard, Angelina Jolie a câștigat 2,1 milioane de noi admiratori în doar trei ore, depășind cel mai recent record, de patru ore și 44 de minute, stabilit de Attenborough. La momentul publicării acestei știri, starul filmului „Tomb Raider” are 7,5 milioane de admiratori. 

„Aceasta este o scrisoare pe care am primit-o de la o adolescentă din Afganistan”, a scris Jolie în primul ei mesaj de pe Instagram. „În acest moment, oamenii din Afganistan își pierd capacitatea de a comunica pe rețelele de socializare și de a se exprima liber. Așadar, am venit pe Instagram pentru a le împărtăși poveștile și a le oferi o voce celor din întreaga lume care luptă pentru drepturile de bază ale omului”. Ea a continuat: „Am fost la granița Afganistanului cu două săptămâni înainte de 11 septembrie (2001, n.r.) și am întâlnit refugiați afgani care fugiseră de talibani. Asta a fost acum douăzeci de ani”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)

„Este revoltător să vezi afganii care fug din nou din cauza fricii și a incertitudinii care le-a cuprins țara”, a mai spus actrița, adăugând: „Să consumi atât de mult timp și atâția bani, să verși sânge și să pierzi vieți doar pentru a ajunge la acest rezultat este un eșec aproape imposibil de înțeles”.

Jolie a concluzionat: „Ca și alții care se implică, nu le voi întoarce spatele. Voi continua să caut modalități de a ajuta. Și sper că vă veți alătura”.

O serie de personalități au lăsat comentarii la acest mesaj, mulțumindu-i pentru că a folosit platforma pentru a crește gradul de conștientizare, inclusiv editorul-șef al ediției britanice Vogue, Edward Enninful, potrivit NME.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de National Geographic (@natgeo)

La începutul acestui an, Jolie a fost numită „Nașă”, în programul Femeile pentru albine 2021, parte a unei inițiative care are ca scop salvarea acestor insecte, dar și sprijinirea femeilor care doresc să devină antreprenoare.

CITEȘTE ȘI: Angelina Jolie și Brad Pitt ar putea relua de la zero lupta pentru custodia copiilor 

Angelina Jolie dezvăluie de ce renunță la regia de film

Angelina Jolie și-a vândut tabloul de Winston Churchill la un preț record

Foto: Profimedia Images