Angelina Jolie, în imagini uluitoare: actrița, fotografiată acoperită de albine vii

De: Loredana Toma / 21.05.2021, 15:04
Angelina Jolie, în imagini uluitoare: actrița, fotografiată acoperită de albine vii

Angelina Jolie a stat nemișcată, timp de 18 minute, acoperită de albine vii, pentru un proiect ce a marcat ziua internațională care le este dedicată acestor insecte. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de National Geographic (@natgeo)

Actrița a spus ca “s-a simțit foarte conectată cu acele albine și că s-a gândit că toată lumea le percepe ca fiind periculoase, pentru că pot înțepa, însă ea crede că trebuie să fie găsită o variantă pentru a trăi în preajma lor”. 

Proiectul a fost realizat de National Geographic și are ca scop atragerea atenției asupra pericolului real al dispariției albinelor la nivel global, ceea ce ar putea avea urmări catastrofale, agricultura lumii depinzând, în proporție de peste 70%, de aceste insecte.

Angelina Jolie va participa și la cursul “Women for Bees”, care învață femeile cum să aibă grijă de albine

Fotograful Dan Winters, cel care s-a ocupat de proiect, a avut ca sursă de inspirație portretul lui Richard Avedon “The Beekeeper”, din 1981. Winters a folosit pentru Jolie același parfum cu feromoni pe care Avedon l-a utilizat pentru crearea portretului său.

“A fost amuzant să fiu acoperită cu parfum cu feromoni. Nici duș n-am putut face timp de trei zile. Mirosul săpunului și al șamponului pot crea albinelor o stare de confuzie. A trebuit să-mi acopăr nasul și urechile pentru ca albinele să nu intre, însă una mi-a tot intrat pe sub rochie, în zona genunchiului, și m-am gândit că nu este tocmai o zonă bună să fiu înțepată. Însă totul a decurs bine și nimeni n-a pățit nimic”, a declarat actrița.

De altfel, Jolie a primit, recent, titlul de “Nașă” a programului „Women for Bees”,  creat de compania de cosmetice Guerlain, care oferă cursuri cu o durata de 30 de zile femeilor ce vor să învețe cum să aibă grijă de albine. Jolie va fi una dintre primele zece femei care vor participa la acest curs.

Potrivit unui raport al Earthwatch Institute și Royal Geographical Society din Londra, albinele au intrat în categoria insectelor cu risc crescut de dispariție. Conform studiilor recente, printre principalele cauze sunt defrișările masive, utilizarea excesivă a pesticidelor, dar și numărul în scădere al apicultorilor.

CITEȘTE ȘI: Jon Voight se va retrage din carieră după ce va fi jucat rolul perfect în filmul fiicei sale, Angelina Jolie

Angelina Jolie, declaraţie sfâşietoare despre divorţul de Brad Pitt: ”E extrem de dificil” – FOTO

Angelina Jolie încearcă să întârzie divorţul de Brad Pitt

Angelina Jolie, într-o relaţie amoroasă cu un om de afaceri. Se mută în Franţa

Foto: Profimedia Images