Angelina Jolie, într-un film în stilul anilor ’90, în “Those Who Wish Me Dead”

De: Loredana Toma / 16.05.2021, 09:20
Angelina Jolie, într-un film în stilul anilor '90, în “Those Who Wish Me Dead”

Thrillerul “Those Who Wish Me Dead”, cu Angelina Jolie, în regia lui Taylor Sheridan, amintește de simplitatea acelor filme de acțiune care se făceau demult. Pelicula a fost lansată vineri în cinematografe și pe platforma HBO Max și este o adaptare după romanul omonim, din 2014, al scriitorului Michael Koryta.

Angelina Jolie, într-un joc de-a șoarecele și pisica

Cu un început simplu – cu personajul Angelinei Jolie în mijlocul unui incendiu în Montana -, filmul ar fi putut merge în orice direcție. Însă ceea ce se întâmplă ulterior cimentează poziția filmului lui Sheridan în lista peliculelor vintage. Aidan Gillen și Nicholas Hoult apar într-o scenă total diferită de context, în rolul unor inspectori care se îndreaptă spre casa unui procuror din Florida și pe ale căror haine sunt pete de sânge proaspăt, iar imaginea este filmată astfel încât este previzibil că o casă va exploda pe fundal, potrivit unei recenzii realizate de IndieWire.

Este doar un exercițiu de memorie ce readuce imagini ale unor filme de mult uitate, precum “Commando”,  “Cliffhanger” și “The Long Kiss Goodnight”. Imediat sunetul exploziei te face să tresari, însă “băieții răi” nici măcar nu tremură.

Restul acțiunii filmului se derulează în jurul acestor scene. Practic, modul în care cele două scene sunt legate, iar povestea este continuată este un real joc de-a șoarecele și pisica, între băieții răi și personajul Angelinei, care salvează un băiat dintr-un incendiu și ulterior îl protejează de băieții răi, într-un stil  care amintește de filmele anilor ‘90.

Acțiunea este clară și are la bază mizele umane și un punct culminant care este aproape stins de fum. De altfel, deși un film simplu, spectatorii vor fi lăsați puțin în ceață în urma unor scene, făcând din peliculă una care te determină să faci câteva săpături adiționale. Potrivit IndieWire, filmul este o revenire simplă, dar mocnită, la zilele în care tot ceea ce aveai nevoie pentru a face un film de acțiune decent erau un star, decoruri spectaculoase și câțiva ticăloși cu mitraliere fanteziste cu laser. 

CITEȘTE ȘI: Jon Voight se va retrage din carieră după ce va fi jucat rolul perfect în filmul fiicei sale, Angelina Jolie

Angelina Jolie, declaraţie sfâşietoare despre divorţul de Brad Pitt: ”E extrem de dificil” – FOTO

Angelina Jolie încearcă să întârzie divorţul de Brad Pitt

Angelina Jolie, într-o relaţie amoroasă cu un om de afaceri. Se mută în Franţa

Foto: Profimedia Images