Spotify anunță măsuri împotriva dezinformării privind COVID-19, după critici acerbe

De: Ana Obretin / 31.01.2022, 09:08
Spotify anunță măsuri împotriva dezinformării privind COVID-19, după critici acerbe

Spotify va lua măsuri pentru a combate dezinformarea privind COVID-19 pe platforma sa de streaming, a anunțat compania, după o mișcare de boicot lansată de legenda folk rockului Neil Young.

Liderul pe piața de streaming muzical va introduce în special link-uri în toate podcasturile care vorbesc despre COVID, ghidându-și utilizatorii către informații din surse științifice, a anunțat CEO-ul și fondatorul platformei, Daniel Ek, într-un comunicat de presă.

Weekendul trecut, cântăreața Joni Mitchell a promis că își va scoate muzica de pe Spotify, la doar câteva zile după ce colegul cântăreț și compozitor, care îi este și prieten, Neil Young a făcut același lucru.

Într-o notă de pe site-ul ei oficial, intitulată „Sunt cu Neil Young!”, Mitchell a scris: „Am decis să-mi elimin toată muzica de pe Spotify. Oameni iresponsabili răspândesc minciuni care îi costă viața pe alți oameni. Sunt solidară cu Neil Young și comunitățile științifice și medicale globale în această problemă”.

Mitchell consideră că platforma de streaming dezinformează oamenii în legătură cu vaccinurile anti-COVID, prin faptul că găzduieşte podcastul actorului şi prezentatorului antivaccinist Joe Rogan. Podcastul „The Joe Rogan Experience” a înregistrat milioane de audiții pe Spotify, fiind liderul în domeniu pe platformă anul trecut.

Celor două staruri din lumea muzicii li s-au alăturat și muzicianul James Blunt, care a spus că își va retrage muzica de pe Spotify dacă nu se iau măsuri împotriva dezinformării, dar și prințul Harry și ducesa Meghan de Sussex, care și-au exprimat îngrijorarea, dar s-au angajat să continue să lucreze cu compania.

CITEȘTE ȘI: „Shape Of You”, a lui Ed Sheeran, prima piesă cu 3 miliarde de audiții în streaming pe Spotify

Taylor Swift a stabilit două recorduri pe Spotify cu albumul „Red (Taylor’s Version)”

Foto: Profimedia Images