Sting își vinde catalogul de compoziții pentru o valoare estimată la 300 de milioane de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 11.02.2022, 07:22
Sting își vinde catalogul de compoziții pentru o valoare estimată la 300 de milioane de dolari

Sting și-a vândut catalogul de compoziții, inclusiv hituri pe care le-a lansat împreună cu Police, precum „Every Breath You Take” și „Every Little Thing She Does Is Magic”, și lucrări solo precum „If You Love Somebody Set Them Free”, către Universal Music Group, în cea mai recentă ofertă de succes din seria cataloagelor muzicale vândute de către celebrități.

Tranzacția, anunțată joi de Universal Music Publishing Group, divizie Universal, acoperă întreaga producție a lui Sting în rolul de compozitor. Condițiile financiare nu au fost dezvăluite, dar tranzacția este estimată la aproximativ 300 de milioane de dolari.

În ultimii câțiva ani, marile conglomerate muzicale au investit miliarde de dolari în oferte muzicale, determinate de creșterea streaming-ului și ratele scăzute ale dobânzilor.

Fostul basist şi solist al trupei The Police îşi adaugă numele unei liste tot mai mari de vedete rock care şi-au vândut integral sau parţial catalogul muzical cu sume astronomice, dar niciodată confirmate oficial.

În decembrie, Sony a achiziționat întregul catalog al lui Bruce Springsteen – acoperind atât melodiile sale, cât și muzica înregistrată, care au drepturi de autor separate – pentru aproximativ 550 de milioane de dolari. Bob Dylan, în contracte separate, și-a vândut compozițiile către Universal pentru mai mult de 300 de milioane de dolari, iar înregistrările către Sony pentru aproximativ 150-200 de milioane de dolari. Paul Simon, Tina Turner, Mötley Crüe, Stevie Nicks și Neil Young au încheiat tranzacții în opt și nouă cifre.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Paul Simon şi-a vândut întregul catalog muzical companiei Sony Music