Studiourile Disney vor face un film despre crearea parcurilor Disneyland

De: Nicoleta Lepădatu / 12.10.2021, 13:29
Studiourile Disney vor face un film despre crearea parcurilor Disneyland

Walt Disney (studioul) dezvoltă un film despre Walt Disney (persoana) și călătoria sa pentru a construi Disneyland (parcul tematic din California). Producția va avea premiera pe Disney Plus (serviciul de streaming).

David Gordon Green (”Halloween Kills”) regizează filmul care nu are încă un nume. Evan Spiliotopoulos, ale cărui credite includ producțiile Disney ”Beauty and the Beast” și ”Snow White and the Huntsmen”, scrie scenariul.

Cunoscut ca fiind „Cel mai fericit loc de pe Pământ”, Disneyland s-a deschis în vara anului 1955, la Anaheim. Deși parcurile Disney au fost ulterior construite în Florida, Paris și alte părți ale lumii, originalul din California este singurul parc tematic Disney construit sub supravegherea directă a omului al cărui nume a inspirat această minunată destinație de divertisment.

Parcurile tematice Disney au fost o sursă bogată de materiale pentru studiouri, cu „Pirații din Caraibe”, ”The Haunted Mansion” și ”The Jungle Cruise” printre atracțiile care au inspirat filmele care au devenit rapid succese majore. Pe de altă parte, nu toate atracțiile parcurilor tematice s-au transformat în „aur” cinematografic. (”Tomorrowland”, cu George Clooney în rol principal, fiind unul dintre ele.) În schimb, unele dintre cele mai populare francize de film Disney au deschis drumul către zone tematice, cum ar fi Galaxy’s Edge și Star Wars Avengers Campus din Star Wars.

Următorul film nu este prima încercare a studiourilor Disney de a surprinde triumfurile și problemele lui Walt Disney. În 2013, studioul l-a angajat pe Tom Hanks pentru a-l înfățișa pe fondatorul său în ”Saving Mr. Banks”, o dramă biografică despre lupta producătorului de film și a antreprenorului de a obține drepturile pentru Mary Poppins.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Un serial despre legenda modei Karl Lagerfeld va fi lansat pe Disney+