Un serial despre legenda modei Karl Lagerfeld va fi lansat pe Disney+

De: Ana Obretin / 31.08.2021, 18:22
Un serial despre legenda modei Karl Lagerfeld va fi lansat pe Disney+

Disney a anunțat că va realiza un serial despre legenda modei Karl Lagerfeld. Producția „Kaiser Karl” va explora viața și cariera designerului german care a fost director de creație al casei de modă franceze Chanel din 1983 până la moartea sa, în 2019.

Vestea a fost anunțată de președintele Disney EMEA, Jan Koeppen, marți, la festivalul TV Mania din Lille. Serialul va fi filmat în Franța și va spune povestea ascensiunii fenomenale a designerului german pe scena modei franceze și mondiale. Lagerfeld, o personalitate a industriei de zeci de ani, cu un look recognoscibil – părul alb, ochelarii de soare negri și gulerele înalte, apretate -, a fost și directorul de creație al casei de modă italiene Fendi și a deținut și propriul brand, omonim.

Seria care va fi difuzată pe Disney + va începe în anii 1970, când Lagerfeld tocmai își făcea debutul pe scena modei franceze, potrivit The Hollywood Reporter.

Seria face parte dintr-o inițiativă dedicată proiectelor originale europene a Disney. Koeppen a declarat că se estimează realizarea a 60 de seriale europene originale până în 2024. Compania a anunțat deja mai multe proiecte de pe întregul continent, inclusiv „Sam: A Saxon”, adevărata poveste a primului ofițer de poliție de culoare din Germania de Est, drama fantasy franceză „Parallels” și serialul despre mafia italiană „The Good Mothers”.

Koeppen a mai spus că, prin această inițiativă, Disney vrea să arate diversitatea Europei, dând ca exemple seriale precum „Sultan City”, o comedie neagră produsă de Ayla Gottschlich, Aysel Yilmaz și Ipek Zübert, care are ca subiect comunitatea germano-turcă, și „Oussekine”, o miniserie franceză despre adevăratele evenimente din 1986 care au condus la uciderea de către poliție a studentului franco-algerian Malik Oussekine, o crimă care a declanșat proteste în masă în Franța.

CITEȘTE ȘI: „Black Widow”, cu Scarlett Johansson, a adus Disney 125 de milioane de dolari din difuzarea online

Disney lansează experiența imersivă Star Wars Galactic Starcruiser. Prețurile sunt pe măsură

Primetime Emmy: Disney conduce în topul nominalizărilor, iar HBO a depășit Netflix

Foto: Profimedia Images