„Black Widow”, cu Scarlett Johansson, a adus Disney 125 de milioane de dolari din difuzarea online

De: Ana Obretin / 23.08.2021, 11:32

Reprezentanții companiei Walt Disney au declarat, în cadrul procesului care le-a fost intentat de Scarlett Johansson, că au obținut venituri de 125 de milioane de dolari din difuzarea online a filmului cu supereroi Marvel „Black Widow”.

În urmă cu trei săptămâni, starul filmului, actrița Scarlett Johansson, a dat în judecată Disney, susținând că grupul a încălcat termenii contractului încheiat cu ea în momentul în care a lansat producția simultan pe platforma de streaming și în cinematografe. Johansson a deschis procesul la Curtea Superioară din Los Angeles, susținând că strategia de lansare dublă a filmului i-a redus din încasările care i se cuveneau.

Compania a reacționat la rândul ei, cerând trimiterea cauzei la o curte de arbitraj din New York, scrie Reuters.

Disney a spus că actrița nu are sorți de izbândă cu acest proces, adăugând că lansarea online a filmului „Black Widow/ Văduva Neagră”a îmbunătățit semnificativ capacitatea ei (a lui Johansson, n.r.) de a obține câștiguri suplimentare față de cele 20 de milioane de dolari pe care le-a primit până în prezent”.

Rezultatul procesului ar putea avea consecințe la scară mai largă în industria de divertisment, deoarece companiile media încearcă să-și dezvolte platformele de streaming oferind produse premium pentru a atrage noi abonați. 

CITEȘTE ȘI: Scarlett Johansson va juca în următorului film al lui Wes Anderson

Scarlett Johansson, mama unui băiețel cu prenume original

Scarlett Johansson va fi premiată de Cinemateca Americană

Foto: Profimedia Images