TikTok a eliminat peste 81 de milioane de clipuri la nivel global, pentru nerespectarea politicilor sale

De: Ana Obretin / 14.10.2021, 10:23
TikTok a eliminat peste 81 de milioane de clipuri la nivel global, pentru nerespectarea politicilor sale

TikTok a eliminat peste 81 de milioane de clipuri la nivel global, în trei luni, pentru nerespectarea politicilor sale. 94% dintre acestea au fost șterse înainte de a fi raportate de utilizatori. 87,5% din conținutul eliminat avea zero vizualizări.

Cele 81.518.334 de videoclipuri eliminate reprezintă mai puțin de 1% din totalul celor încărcate pe platformă.

Informațiile apar în Raportul de Aplicare a Regulilor Comunității pentru perioada aprilie – iunie. Documentul detaliază volumul și natura conținutului neadecvat, precum și conturile eliminate de pe TikTok pentru a proteja siguranța comunității și integritatea platformei. Rețeaua anunță și noi măsuri pentru a proteja oamenii de un comportament abuziv, precum ură, agresiune și hărțuire, potrivit unui comunicat remis Apropo de platforma de socializare online.

TikTok a inclus instrumente anti-abuz în platformă

TikTok crește numărul de instrumente puse deja la dispoziția comunității prin introducerea unor setări care permit posibilitatea de a opri apariția comentariilor sau întrebărilor în timpul stream-urilor live. Acum, gazda sau ajutorul ei de încredere pot dezactiva temporar un user care postează comentarii negative timp de câteva secunde sau minute, sau pe durata Live-ului. Dacă un cont este pus pe mute pentru o perioadă mai lungă de timp, întregul istoric al comentariilor persoanei respective va fi, de asemenea, eliminat.

CITEȘTE ȘI: TikTok a anunțat o serie de noi soluții creative și comerciale în sprijinul brandurilor

TikTok anunță atingerea pragului de 1 miliard de utilizatori la nivel global

Ed Sheeran va deveni noua imagine TikTok

Mai mult, platforma încurajează oamenii să își personalizeze experiența cu o gamă de mecanisme și resurse care includ metode eficiente de filtrare a comentariilor, șterge sau raportare a mai multor comentarii în același timp, precum și blocarea mai multor conturi în același timp.

Noile opțiuni se bazează pe instrumente introduse anterior pentru a promova politețea și bunătatea. De exemplu, aproape 4 din 10 persoane au ales să își retragă și să editeze comentariul de la introducerea filtrelor și recomandărilor din comentarii, iar majoritatea comentariilor editate nu încalcă politicile TikTok.

De asemenea, TikTok lucrează cu experți în sănătate publică pentru a ajuta comunitatea să rămână în siguranță și informată cu privire la COVID-19 și vaccinuri. 27.518 videoclipuri au fost eliminate în perioada aprilie-iunie pentru dezinformarea legată de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: TikTok lansează un nou parteneriat pentru a ajuta brandurile să aibă acces facil la muzică

Grimes, Lil Nas X și alți artiști vor lansa NFT-uri pe TikTok

Foto: Profimedia Images