Grimes, Lil Nas X și alți artiști vor lansa NFT-uri pe TikTok

De: Ana Obretin / 01.10.2021, 17:08
Grimes, Lil Nas X și alți artiști vor lansa NFT-uri pe TikTok

Grimes, Lil Nas X și alți artiști s-au parteneriat cu TikTok pentru a lansa o colecție de NFT-uri (Token Non-Fungible, care autentifică autorul folosind o semnătură criptată) Aceste opere digitale unice vor fi parte a unui eveniment numit „Momente TikTok” și vor fi inspirate din șase videoclipuri „semnificative din punct de vedere cultural”.

TikTok va scoate la licitație săptămânal, pe tot parcursul lunii octombrie, aceste NFT-uri, conform NME. Vorbind despre proiect, reprezentanții TikTok au spus: „Încasările vor merge în mare măsură direct către creatorii și artiștii NFT implicați”, deși nu au fost încă publicate alte detalii despre licitație.

Recent, Lil Nas X a dezvăluit câteva colaborări pe care le avea în minte pentru „Montero”, albumul său de studio de debut, lansat luna trecută, iar printre acestea se numără Lady Gaga.

Între timp, Grimes a distribuit, săptămâna aceasta, o nouă melodie, numită „Love”, pe Instagram. Artista canadiană a explicat în textul care a însoțit piesa cp aceasta este „un răspuns la toate încălcările de confidențialitate, articole proaste, mesajele de ură și hărțuire primite online din partea paparazzi, pe care le-a trăit săptămâna aceasta”.

Miliardarul Elon Musk și cântăreața Grimes s-au despărțit după o relație de trei ani, săptămâna aceasta. Fondatorul Tesla și SpaceX a declarat pentru New York Post că el și cântăreața canadiană sunt „semi-separați”. Acesta a mai spus că rămân în relații bune, Grimes locuiește în continuare în casa lui din California și vor continua să-și crească împreună fiul în vârstă de 1 an.

NFT permite asocierea unui certificat de autenticitate cu orice obiect virtual, indiferent că este o imagine, o fotografie, o animație, un videoclip, o melodie. un articol de ziar. Acest certificat este teoretic inviolabil și nu poate fi copiat. Este proiectat cu ajutorul tehnologiei blockchain, care stă la baza criptomonedelor precum bitcoin.

Deși există de mulți ani, NFT-urile au devenit extrem de populare abia în ultima jumătate de an. În martie, o lucrare digitală a artistului american Beeple, intitulată „Everydays: The First 5000 Days”, a fost vândută la licitație pentru 69,3 milioane de dolari la prestigioasa casă Christie’s.  

CITEȘTE ȘI: Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

Codul sursă original al World Wide Web, vândut sub formă de NFT pentru 5,4 milioane de dolari

Un fan Eminem a plătit 100.000 de dolari pentru NFT-ul “Stan’s Revenge”. Ce a făcut apoi cu piesa

Foto: Profimedia Images