Ultima sesiune foto a lui Kurt Cobain va fi vândută ca NFT

De: Loredana Toma / 29.04.2021, 17:36
Ultima sesiune foto a lui Kurt Cobain va fi vândută ca NFT

Mai mult de 100 de fotografii cu Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, vor fi vândute la licitație sub formă de NFT. Colecția reprezintă ultima sesiune foto a artistului și a fost realizată în 1994, chiar cu câteva luni înainte de moartea sa, de fotograful Jesse Frohman.

Unele dintre fotografiile care fac parte din colecție nu au fost niciodată publicate. Câteva procente din banii obținuți vor merge către fundația JED, care se ocupă cu protejarea sănătății emoționale și prevenirea sinuciderii în rândul adolescenților, potrivit nme.com.

Potrivit descrierii oferite de inițiatorul licitației, “colecția cuprinde imagini, poze și fișe originale cu contacte, însemnări de-ale lui Cobain, care nu au fost publicate niciodată până acum. Licitația va avea loc în perioada 3-5 mai și vine ca un eveniment în cinstea artistului și a moștenirii lăsate de el, prin muzica sa, reprezentând, totodată, o oportunitate pentru fani de a deține, în exclusivitate o amintire originală de-a acestuia”.

NFT permite asocierea unui certificat de autenticitate cu orice obiect virtual, indiferent că este o imagine, o fotografie, o animație, un videoclip, o melodie. un articol de ziar. Acest certificat este teoretic inviolabil și nu poate fi copiat. Este proiectat cu ajutorul tehnologiei blockchain, care stă la baza criptomonedelor precum bitcoin.

„Am vrut sa fac ceva special pentru Kurt Cobain”

Într-un interviu pentru publicația Rolling Stone, Frohman a precizat că “a vrut să facă ceva ce alți oameni nu au făcut până acum, în amintirea lui Cobain. Este ceva foarte special care nu va mai fi oferit niciodată”, a adăugat el.

Luna aceasta, fanii lui Kurt Cobain l-au comemorat pe artist, prin postări tribut, în mediul online, cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la moartea sa.

“A face parte din trupa Nirvana, alături de Kurt Cobain, a fost una dintre cele mai frumoase, dar și mai provocatoare experiențe din viața mea și-o voi purta mereu în suflet. Una dintre durerile mele cele mai mari este aceea că el nu mai este printre noi pentru a scrie acea muzică frumoasă și de impact, așa cum numai un om înzestrat precum Kurt o poate face”, a mărturisit Dave Grohl, fostul toboșar al trupei Nirvana pentru postul Midnight Radio.

CITEȘTE ȘI: Eminem va lansa colecția muzicală “Shady Con” ca NFT, în acest weekend

Un editorialist The New York Times a vândut un articol ca NFT pentru o jumătate de milion de dolari

O creație digitală a robotului umanoid Sophia, vândută ca NFT pentru aproape 700.000 de dolari

Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

Delia, primul artist din România care lansează un NFT

Foto: Profimedia Images