Eminem va lansa colecția muzicală “Shady Con” ca NFT, în acest weekend

De: Loredana Toma / 24.04.2021, 08:33
Eminem va lansa colecția muzicală “Shady Con” ca NFT, în acest weekend

Rapperul Eminem a anunțat că, în acest weekend, va lansa materialul muzical digital de colecție “Shady Con”, sub formă de NFT (tokenuri nefungibile, care autentifică autorul folosind o semnătură digitală criptată). Evenimentul  va avea loc ca un festival digital și le va oferi fanilor ocazia de a deține un NFT al artistului.

Potrivit site-ului lui Eminem, acest material va include mai multe colecții muzicale aprobate de artist, precum și mai multe beat-uri originale create de el special pentru această lansare, scrie NME. Piesele vor fi disponibile pe platforma Nifty Gateway, doar în ediție limitată și doar sub formă de NFT-uri, “însă acesta este doar începutul”, a spus acesta.

Eminem: “Am colecționat, încă de mic, de la cărți la casete cu muzică rap”

Artistul a adăugat că i-a plăcut dintotdeauna să colecționeze diverse lucruri. “Am colecționat, încă de când eram copil, tot ceea ce puteam, de la cărți ilustrate la cartonașe de baseball și jucării, precum și orice casetă cu vreun album rap pe care reușeam să pun mâna. Nu s-au schimbat prea multe nici acum, adult fiind. Am încercat să recreez unele dintre acele colecții din acea perioadă din viața mea. ‘Shady Con’ se adresează fanilor, celor care sunt pasionați de NFT-uri și colecționarilor și le oferă acea oportunitate de a deține ceva în premieră. Să fim bine înțeleși, acesta este un festival digital, doar că este modelat după tradiționalele întruniri ale fanilor în care aceștia își vând sau schimbă colecții. Festivalul virtual este o șansă mai mare să poți întâlni milioane de fani, lucru care nu ar fi fost posibil la un eveniment tradițional. În plus, poți deține un NFT”, a mai precizat artistul.

Eminem este rapper, compozitor și producător muzical american și, în prezent, este unul dintre cel mai bine vânduți artiști ai tuturor timpurilor, cu mai bine de 200 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Artistul deține 15 premii Grammy, opt American Music Awards, 17 Billboard Music Awards, un MTV Europe Music Global Icon Award și un trofeu Oscar pentru piesa “Lose Yourself” (2003), apărută pe coloana sonoră a filmului „8 Mile”.

CITEȘTE ȘI: Un editorialist The New York Times a vândut un articol ca NFT pentru o jumătate de milion de dolari

O creație digitală a robotului umanoid Sophia, vândută ca NFT pentru aproape 700.000 de dolari

Primul tweet al lui Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a fost vândut ca NFT pentru 2,9 milioane de dolari

 Album nou lansat de Eminem: Replică pentru Snoop Dogg și scuze pentru Riri

 Foto: Profimedia Images