Un film despre legenda filmului mut Buster Keaton este în pregătire la 20th Century Studios

De: Ana Obretin / 23.02.2022, 13:19
Un film despre legenda filmului mut Buster Keaton este în pregătire la 20th Century Studios

Regizorul nominalizat la Oscar James Mangold și 20th Century Studios sunt în curs de dezvoltare a unui film despre legenda cinematografului mut Buster Keaton.

CITEȘTE ȘI: Rooney Mara va juca în filmul biografic al celebrei Audrey Hepburn regizat de Luca Guadagnino

Un film biografic „scandalos” despre fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, este în pregătire

Un lungmetraj biografic despre Duran Duran se află în lucru, a confirmat Roger Taylor

Mangold se ocupă în prezent de producția celui de-al cincilea film „Indiana Jones”, cu Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge și Mads Mikkelsen. Echipa sa caută în prezent scenariști pentru a adapta biografia „Buster Keaton: Cut To The Chase”, de Marion Meade. Cartea acesteia explorează experiențele actoricești ale lui Keaton, copilăria sa brutală, realizarea capodoperelor de pe marele ecran, rușinea resimțită pentru propria lipsă de educație, alcoolismul care i-a pus viața în pericol și căsniciile sale turbulente.

Cariera lui Keaton a debutat în genul vodevil și a continuat cu scurtmetraje și lungmetraje inovatoare, el devenind în cele din urmă un personaj de referință în cinematografia mută, potrivit The Holywood Reporter.

Filmul despre viața și cariera lui Buster Keaton face parte dintr-o înțelegere încheiată de James Mangold cu 20th Century Studios. Cel mai recent, Mangold a fost regizorul și producătorul filmului „Ford v Ferrari”, produs de studioul american.

James Mangold este cunoscut pentru filme precum „Girl Interrupted”, „Walk The Line”, „3:10 To Yuma” și „Logan”. 

CITEȘTE ȘI: Trailerul „Elvis” a fost lansat. Regele rock and roll-ului se întoarce în filmul biografic al lui Baz Luhrmann (Video)

Foto: Profimedia Images