Un star al serialului „General Hospital” dă în judecată postul ABC, după ce a impus obligativitatea vaccinării

De: Ana Obretin / 14.12.2021, 15:56
Un star al serialului

Ingo Rademacher, un actor care a jucat o perioadă lungă de timp în serialul „General Hospital”, a dat în judecată postul ABC după ce a fost concediat pentru refuzul său de a se vaccina împotriva COVID-19.

Potrivit documentelor depuse luni la Curtea Superioară din Los Angeles, rețeaua a refuzat să accepte obiecțiile sale motivate religios. ABC se numără printre mulți angajatori din industria divertismentului care, în prezent, își obligă salariații să se vaccineze. Rademacher spune că a cerut o scutire pe motive religioase, dar apoi a fost supus „timp de o jumătate de oră la un interogatoriu cu privire la convingerile sale”. El susține că are dreptul la „integritate corporală”, precum și la „intimitatea informațiilor”. ABC este acuzat de discriminare.

CITEȘTE ȘI: Actorul Sean Penn susține vaccinarea obligatorie pentru americani

YouTube va bloca toate conținuturile anti-vaccinare

Actorul, care l-a jucat pe Jasper „Jax” Jacks în „General Hospital”, s-ar putea confrunta cu un parcurs legal dificil. Curtea Supremă a refuzat să intervină împotriva cerinței administrației orașului New York de a impune vaccinarea pentru angajații din domeniul sănătății, indiferent de obiecțiile religioase, potrivit The Hollywood Reporter.

Rademacher vizează să descrie vaccinarea drept controversată, deși, pe măsură ce SUA încearcă să gestioneze cea mai recentă variantă a SARS-CoV-2, Omicron, mai mult de 80% dintre persoanele cu vârsta de peste 12 ani au primit cel puțin o doză de ser. ABC nu a comentat încă procesul intentat de Rademacher.

CITEȘTE ȘI: Bono, Penelope Cruz își împrumută vocile pentru seria animată pro-vaccinare “Pandemica”

David Guetta spune că ar fi “absolut corect” ca accesul în festivaluri să depindă de vaccinare

Foto:  Profimedia Images