Vedeta de radio Bob Harris spune că Richard Nixon i-a cerut lui Elvis Presley să-l spioneze pe John Lennon

De: Nicoleta Lepădatu / 23.09.2021, 05:53
Vedeta de radio Bob Harris spune că Richard Nixon i-a cerut lui Elvis Presley să-l spioneze pe John Lennon

Elvis Presley a fost însărcinat să-l spioneze pe John Lennon de către președintele american de atunci, Richard Nixon, potrivit legendarului prezentator de radio și DJ ‘Whispering’ Bob Harris.

Într-un nou interviu pe podcastul Rockonteurs, Harris a vorbit despre modul în care Nixon a „detestat” vedeta Beatles din cauza criticilor sale publice foarte dure legate de Războiului din Vietnam.

În timpul interviului cu gazdele podcastului, Gary Kemp și Guy Pratt, Bob Harris a susținut că Nixon l-a recrutat pe Elvis Presley, care era un „prieten drag” al regretatului președinte, pentru a-l spiona pe John Lennon, adăugând că, dacă Lennon ar părăsi vreodată Statele Unite în timpul mandatului lui Nixon, el nu ar fi mai fi primit înapoi.

„A sunat de parcă ar fi fost un rezultat al imaginației [lui Lennon] când el spunea: „Telefonul îmi este ascultat, sunt urmărit peste tot ”- dar era adevărat; chiar a asta se întâmpla”, a spus Harris.

„Nixon era decis să-l prindă și de aceea John Lennon a rămas blocat în New York și în Statele Unite: știa că dacă s-ar fi întors în Marea Britanie, nu ar mai fi putut reveni niciodată în America. Nu în timp ce Nixon era la Casa Albă. ”

Bob Harris a adăugat: „Nixon a fost un prieten drag al lui Elvis și invers. Nixon îl instruise pe Elvis Presley să adune cât mai multe informații posibil despre John Lennon.”

Nixon l-a privit pe Lennon drept „inamicul normelor sociale” și, în perioada în care a fost președinte, între 1969-1974, a încercat să-l deporteze din Statele Unite.

Harris a adăugat că „a fost ură la prima vedere” când Lennon și Presley s-au întâlnit la mijlocul anilor 1960 și că au avut apoi o rivalitate „îndârjită”.

„Pentru John a fost un moment de dezamăgire maximă, pentru că i-au plăcut înregistrările lui Elvis, așa că atunci când a descoperit că este un bigot cu simpatii politice de dreapta a fost un mare șoc”, a spus Harris gazdelor podcastului. „În egală măsură, Elvis l-a privit pe Lennon ca fiind acest englez parvenit care i-a luat coroana.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Interviuri audio cu John Lennon nefăcute publice până în prezent, scoase la licitaţie