William Shatner, căpitanul Kirk din „Star Trek”, ajunge în spațiu la 90 de ani

De: Ana Obretin / 27.09.2021, 11:55
William Shatner, căpitanul Kirk din

Actorul William Shatner, care l-a interpretat pe faimosul căpitan James Tiberius Kirk în „Star Trek” timp de patru decenii, ar urma să meargă într-o aventură spațială în viața reală, la vârsta de 90 de ani.

Cel care a fost, pe vremuri, cel mai tânăr căpitan al Flotei Stelare, un explorator neînfricat care conducea USS Enterprise într-o odisee intergalactică, va pleca de pe Terra luna viitoare, la bordul unei capsule Blue Origin (deținută de fondatorul Amazon, Jeff Bezos), pentru o călătorie de 15 minute pe orbită, care va fi filmată pentru un documentar, potrivit TMZ.

Misiunea lui Shatner pare a fi învăluită în secret, deoarece nici actorul, nici Blue Origin nu a confirmat oficial informația. Știrea a apărut în aceeași zi în care Shatner a scris pe Twitter mesaje despre noul său album, „Bill”, care este descris drept o călătorie autobiografică în „poezie și proză, muzică, narare, performanță și explorare filosofică”.

Dacă zborul va avea loc, Shatner va deveni cea mai în vârstă persoană care a plecat în spațiu, depășind-o pe Wally Funk, un fost pilot de testare care avea 82 de ani când, în iulie, s-a alăturat lui Bezos și altor două persoane în primul zbor suborbital efectuat de Blue Origin, scrie The Guardian.

Shatner, care are 2,4 milioane de admiratori pe Twitter, nu și-a ascuns niciodată dorința de a experimenta călătoriile spațiale. William Shatner, care este canadian, s-a bucurat de o lungă asociere cu NASA, în timpul și după ce a jucat rolul căpitanului Kirk în „Star Trek”. În 1976, el a asigurat rolul naratorului în scurtmetrajul „Universe” și a lucrat și la alte proiecte video de atunci, inclusiv la un documentar din 2011 despre naveta spațială americană. 

CITEȘTE ȘI: George Takei vrea sa uneasca fanii Star Wars si Star Trek impotriva Twilight

De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

A murit unul dintre cei mai iubiți actori din Star Trek

Foto: Profimedia Images