William Shatner confirmă că va ajunge în spațiu, luna aceasta

De: Ana Obretin / 04.10.2021, 17:46
William Shatner confirmă că va ajunge în spațiu, luna aceasta

Actorul William Shatner, interpretul căpitanului James Tiberius Kirk din „Star Trek” timp de patru decenii, va pleca într-o aventură spațială în viața reală, la vârsta de 90 de ani, pe 12 octombrie.

Cel care a fost, pe vremuri, cel mai tânăr căpitan al Flotei Stelare, un explorator neînfricat care conducea USS Enterprise într-o odisee intergalactică, va pleca de pe Terra la bordul unei capsule Blue Origin (deținută de fondatorul Amazon, Jeff Bezos), pentru o călătorie de 15 minute pe orbită, care va fi filmată pentru un documentar.

Deși au existat speculații privind această călătorie, abia luni actorul a confirmat informația. „Am auzit despre spațiu de mult timp”, a spus Shatner într-un comunicat dat publicității luni, de Blue Origin. „Profit de ocazie pentru a-l vedea pentru mine. Ce miracol”, a mai spus acesta. Actorul a confirmat informația și pe Twitter.

Shatner va deveni astfel cea mai în vârstă persoană care a plecat în spațiu, depășind-o pe Wally Funk, un fost pilot de testare care avea 82 de ani când, în iulie, s-a alăturat lui Bezos și altor două persoane în primul zbor suborbital efectuat de Blue Origin, scrie Variety.

Shatner, care are 2,4 milioane de admiratori pe Twitter, nu și-a ascuns niciodată dorința de a experimenta călătoriile spațiale. Actorul canadian s-a bucurat de o lungă asociere cu NASA, în timpul și după ce a jucat rolul căpitanului Kirk în „Star Trek”. În 1976, el a asigurat rolul naratorului în scurtmetrajul „Universe” și a lucrat și la alte proiecte video de atunci, inclusiv la un documentar din 2011 despre naveta spațială americană.

CITEȘTE ȘI: George Takei vrea sa uneasca fanii Star Wars si Star Trek impotriva Twilight

De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

A murit unul dintre cei mai iubiți actori din Star Trek

Foto: Profimedia Images