Zonele cu pieţe volante din Bucureşti

De: Cătălina Matei / 08.08.2014, 13:00
Zonele cu pieţe volante din Bucureşti
Nu orice locuitor are o piaţă agroalimentară aproape de casă şi chiar dacă există mai multe asemenea locuri, în diferite sectoare, uneori sunt prea îndepărtate, aşa că autorităţile au găsit o soluţie pentru cartierele cu asemenea probleme.

Astfel, au apărut pieţele volante, unde micii producători îşi pot vinde produsele, legume şi fructe, dar şi brânzeturi sau mezeluri (în zonele unde sunt asigurate condiţii speciale), la preţuri mai mici, ceea ce îi avantajează pe cumpărători, dar şi pe vânzătorii care au condiţii civilizate de desfacere a mărfii.

FOTO: ps4.ro

De exemplu, în sectorul 4 sunt amplasate în zona limitrofă interescţiei „Budapesta” şi pe bd. Constantin Brâncoveanu, în imediata apropiere a staţiei omonime de metrou şi una chiar în faţa staţiei de metrou de lângă Orăşelul Copiilor.

Pe lângă cele două, a fost inaugurata cea de-a treia, la intersecţia străzii Nitu Vasile cu bulevardul Constantin Brâncoveanu.


FOTO: ps4.ro

Cele 20 de tarabe, câte 10 pentru fiecare piaţă volantă, destinate comercializării fructelor şi legumelor, vor fi ocupate exclusiv de producători autentici, selecţia acestora fiind atent monitorizată şi realizată cu sprijinul şi prin colaborarea dintre Primăria Sectorului 4 şi Federaţia „AGROSTAR”.

Pentru a vă face o primă impresie, în piaţa de lângă staţia de metrou Constantin Brâncoveanu, 1 kg de roşii costă 4 lei, ardeiul capia 3 lei, iar 1 kg de vinete costă 5 lei, iar dovleceii se dau la bucată, cu 50 de bani. Castraveţii cornişor pot fi cumpăraţi cu 3 lei/kg, iar 1 kg de caise cu 8 lei, în timp de perele se vând cu 4 lei/kg.

FOTO: ps4.ro

Alte 8 pieţe volante, de unde bucureştenii pot cumpăra, direct de la producători, legume, fructe, brânzeturi, preparate din carne şi dulciuri sunt amenajate în mai multe zone din Capitală:

– Bulevardul Unirii (între Str. Mircea Voda şi str. Nerva Traian);
– Edgar Quinet (zona Universitate, lângă Arhitectură);
– Academia Militară (pe platoul din faţa instituţiei);
– Strada Omului (cartier Damaroaia)
– Drumul Săbăreni din sectorul 6
– strada Apusului, tot în sectorul 6
– în zona Timpuri Noi din sectorul 3
– pe strada Cornişei în zona Colentina din sectorul 2

FOTO: ps4.ro

Orarul acestora este: sâmbăta, între 7.00 şi 18:00 sau 20.00, iar duminica între 7.00 şi 14:00 sau 16.00, pentru că programul diferă de la piaţă la piaţă. Oricum, e bine de ştiut că startul se dă, peste tot, la ora 07:00!

Atenţie, autorităţile pot inaugura sau închide, oricând, o anumită piaţă volantă! E indicat să vă informaţi, înainte de a pleca la cumpărături, iar dacă totul este în regulă… vă reamintim că în toate pieţele volante sunt comercializate produse agroalimentare la preţuri de producător!

Dragoş Tănase