Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 12 și 13 martie

De: Nicoleta Lepădatu / 12.03.2022, 08:53
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 12 și 13 martie

Pentru că iarna nu doar că nu a capitulat în fața primăverii, dar chiar are o revenire spectaculoasă, căldura din suflet este nevoită să compenseze, așa că am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care vor reuși, cu siguranță, să te scoată din casă.

Film

O animație, un film românesc și unul franțuzesc sunt premierele de pe agenda de weekend, dar în cinematografe încă găsești o mulțime de filme de neratat, pentru toate gusturile.

„Roșu aprins”

Mei Lee se împarte între viața haotică de adolescentă și cea de fată cuminte a mamei, care nu e niciodată prea departe de ea. Problema cea mai mare este, însă, că ori de câte ori devine prea entuziasmată, tânăra se transformă într-un uriaș panda roșu.

Regia: Domee Shi

Cu: Sandra Oh, Rosalie Chiang

Gen film: Animaţie

„Căutătorul de vânt”

Radu duce o viaţă solitară. Un interviu pentru un nou loc de muncă îi dă speranţa că lucrurile se vor îndrepta şi că va scăpa de depresie, dar analizele medicale obligatorii îi aduc vestea că mai are câteva luni de trăit.

Regia: Mihai Sofronea

Cu: Dan Bordeianu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni

Gen film: Dramă

„Paris, Arondismentul 13”

Émilie îl cunoaște pe Camille, care e atras de Nora, care la rândul ei o cunoaște pe Amber. Trei fete și un băiat. Sunt prieteni, uneori iubiți, iar cel mai adesea sunt și una, și alta.

Regia: Jacques Audiard

Cu: Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant, Jehnny Beth, Camille Leon-Fucien

Gen film: Dramă

Teatru

Pe scenele bucureștene vei găsi în aceste zile piese de teatru de toate genurile și pentru toate gusturile, așa că am pus pe agenda de weekend câteva care șă îți facă dor să mergi în sală și să simți pulsul evenimentelor artistice.

„Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat”

„Papagalul mut” – o poveste incredibilă, dar reală, având în centrul său una dintre cele mai enigmatice și fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea, spionul travestit Charles d’Eon / Lia de Beaumont. Ființă ambivalentă, atât timp cât a trăit, d’Eon a întreținut cu abilitate misterul asupra identității sale: era bărbat sau femeie?

După aproape treizeci de ani, cineastul Nae Caranfil („Filantropica”, „Asfalt Tango”, „Restul e tăcere” etc.) se reîntoarce în teatru, cu un spectacol pe un text propriu care prezintă un episod din fascinanta viață a cavalerului d’Eon: misiunea sa la Curtea țarinei Elisabeta I, unde a acționat ca agent de influenţă în favoarea Franţei. Dându-și seama că o femeie ar reuși să câștige mai repede încrederea suspicioasei țarine, d’Eon a ales să fie femeie. Astfel, luând identitatea nepoatei cavalerului Douglas, conducătorul delegației franceze, el / ea va reuși să își ducă la îndeplinire misiunea, dar tulburând, în același timp, minți și inimi.

Un spectacol cu personaje și fapte istorice reale, plin de haz, farmec, îndrăzneală, despre spionaj, intrigi politice și amoroase desfășurate la una dintre cele mai extravagante curți imperiale ale lumii.

Când: 12 martie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE BUCUREȘTI

Distribuția: Vlad Logigan, Claudiu Bleonț, Raluca Petra, Eduard Cîrlan, Tomi Cristin, Miruna Bilei, Mihai Calotă, Magda Catone, Marius Rizea, Dragoș Stemate, Cosmin Dominte, Axel Moustache, Mihai Munteniță, Daniel Badale, Dragoş Dumitru, Eduard Adam, Alexandru Georgescu

Regia: Nae Caranfil

„Despre dragoste și alte bazaconii”

Mihai Mălaimare propune o poveste de dragoste pe care o plasează în anii ’70, atunci când pe buzele tuturor se afla celebrul îndemn de la Woodstock: Faceți dragoste, nu război!

Jucându-se cu câteva personaje al căror nume trimite la commedia, regizorul crează o lume plină de culoare. Un Capitano tânăr, frumos și voinic și care în sfârșit este iubit de o fată frumoasă? O Colombina în rochie elegantă și admirată de toată lumea? O Fiorilla care dansează rock’n roll, își alege bărbatul după glasul inimii ei și nu se sfiește să bată din picior pentru asta?

Când: 12 martie, ora 19.00

Unde: TEATRUL MASCA

Distribuția: Alina Crăiță Anamaria Pîslaru și alții

Regia: Mihai Mălaimare

„Dineu cu proști”

Dincolo de situaţiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive şi de mişcările comice, piesei nu-i lipseşte consistenţa psihologică, „Dineu cu proști” este un spectacol pe gustul tuturor.

Titlul piesei lui Francis Veber e limpede ca „bună ziua”, dialogul nu intră în zone întunecate, scriitura e extrem de naturală. Tot respectul pentru mecanica râsului pusă-n funcţiune de Francis Veber. Piesa e o construcţie care „merge ca unsă”, gagul îşi regăseşte adevărata condiţie, apare exact în clipa în care-l aştepţi…

Francis Veber are marele talent de a scrie nişte fabule bine împănate cu lovituri de teatru. Râsul provocat de acest vodevil este imposibil de oprit.

Când: 13 martie, ora 20.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE BUCUREȘTI

Distribuția: Horaţiu Mălăele, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică / Teodora Mareş, Dorin Andone / Tomi Cristin, Alexandru Georgescu

Regia: Ion Caramitru

„Ne-am sărutat după sfârșitul lumii”

Pe o planetă distrusă de un cataclism scăpat din frâu, apar din dărâmături două ființe care se confruntă imediat cu noul mediu, extrem de ostil, dar care nu poate înăbuși dorința de a trăi. Nu! Nu este o poveste despre sfârșitul lumii, ci una spusă în șoaptă, despre începutul iubirii!

De sub resturile unei lumi sfârtecate de o Apocalipsă atomică, ies la lumină două ființe scăpate cu viață, ca printr-un adevărat miracol. Lupta cu Zidul este dură, violentă și aparent fără nicio șansă. Dar a fi împreună este marele noroc al celor doi.

În drumul lor către Lumină, oamenii întâlnesc primejdii cărora este extrem de greu să le facă față. Nimic nu poate opri Dragostea, nimic nu poate înfrânge Iubirea, nimic nu stă în calea unui sărut care pecetluiește un legământ de viață.

Când: 13 martie, ora 19.00

Unde: TEATRUL MASCA

Distribuția: Alina Crăiță, Valentin Mihalache

Regia: Mihai Mălaimare

Concerte

Dacă muzica este cea care te face să vibrezi, atunci avem o veste bună pentru tine: în aceste zile ai câteva evenimente numai bune la care să participi. Am pus pe agenda de weekend câteva concerte pur și simplu irezistibile.

Zuralia „10” – Concert Aniversar, Berăria H, 12 martie, ora 19.00

Ad Libitum Voices, Teatrul Elisabeta, 12 martie, ora 19.00

Bucharest Jazz Orchestra: Sophisticated Lady, Teatrul Godot, 12 martie, ora 19.30

Over, Hard Rock Cafe, 12 martie, ora 21.30

IRIS Cristi Minculescu, Valter și Boro, Berăria H, 13 martie, ora 21.00

Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala vin la concertul caritabil We Are One

Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala se numără printre artiștii care vor participa la concertul caritabil We Are One, în beneficiul poporului ucrainean, care va avea loc pe 12 martie, la Arena Națională din București.

Unul dintre cei mai iubiți DJi la nivel mondial, Armin van Buuren este extrem de apropiat de români și a acceptat cu empatie și bucurie invitația de a fi alături de fanii lui din România, pentru a sprijini împreună ucrainenii care trec în această perioadă prin momente dificile.

Tom Odell, artistul care semnează celebra piesa „Another Love”, imnul celor care militează pentru pace zilele aceasta în întreaga lume, va cânta azi pe Arena Națională și va transmite un mesaj la unitate și iubire.

Jamala, artista de origine ucraineană și câștigătoarea concursului Eurovision 2016, cu piesa „1944”, vine la WE ARE ONE. În acest moment, România este noua ei casă, fiind refugiată, alături de alte sute de mii de persoane care zilnic își părăsesc țara pentru a-și salva viețile. Ea va avea un moment special azi în cadrul evenimentului, pentru a fi alături de poporul său.

Foto: TNB

CITEȘTE ȘI: Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala vin la concertul caritabil We Are One