Animația „Peter Iepuraşul: Fugit de acasă” este lider în box office-ul românesc de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 15.06.2021, 06:48
Animația „Peter Iepuraşul: Fugit de acasă” este lider în box office-ul românesc de weekend

Animația „Peter Iepuraşul: Fugit de acasă”, regizată de Will Gluck, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei, cu încasări de 800.584 lei.

Filmul prezintă continuarea aventurilor simpaticului iepuraș Peter, care în prima parte a serieir se instalase în grădina conacului lui Thomas McGregor și a proaspetei sale soții, Bea. Deși au stabilit un armistițiu și Thomas s-a împăcat cu ideea că are iepuri în grădină, ba i-a mai și „adoptat”, cu condiția să-i lase în pace roșiile premiate, Peter nu se lasă de pozne cu una, cu două, motiv pentru care uneori riscă să fie acuzat chiar și atunci când nu este vinovat. Sătul de atâta nedreptate, Peter fuge de-acasă. Ajuns la oraș, se bucură de aventură și își face prieteni noi: iepurele vagabond Barnabas, şobolanul rotofei Samuel Whiskers şi felinele infractoare: Tom Kitten şi Mittens.

Pe locul doi se află A Quiet Place Part II, liderul box office-ului nord-american de weekend, cu încasări de 502.049 lei. Filmul tocmai a stabilit, weekendul trecut, un nou record, fiind primul lansat de la debutul pandemiei care a trecut pragul de încasări de 100 de milioane de dolari. Podiumul este completat tot de o premieră de weekend, Godzilla vs. Kong”, cu încasări de 466.247 lei. Legendele se ciocnesc în „Godzilla vs. Kong, acești adversari mitici se întâlnesc într-o bătălie spectaculoasă, cu soarta lumii atârnând în echilibru. Kong și protectorii săi întreprind o călătorie periculoasă pentru a-și găsi adevărata casă. Împreună cu ei este Jia, o tânără orfană cu care acesta a format o legătură unică și puternică. Dar, în mod neașteptat, se regăsesc pe traseul unei Godzilla înfuriate, care provoacă distrugere pe tot globul. Ciocnirea epică dintre cei doi titani – instigată de forțe nevăzute – este doar începutul misterului care se află adânc în miezul Pământului.

Topul 10 al lungmetrajelor care au generat cele mai mari încasări în cinematografele românești în weekend este completat de Trăind printre demoni: E mâna diavolului”, aflat pe locul 1 săptămâna trecută (413.947 lei), „Cruella” (327.756 lei), „Tom și Jerry” (205.011 lei), „Soul” (95.606 lei), „Boss Level. Capcana timpului” (71.145 lei), „Iubire, nunți & alte dezastre” (57.162 lei) și „O schemă de milioane” (40.274 lei).

CITEȘTE ȘI: Filmul „A Quiet Place Part II” este din nou lider al box office-ului nord-american

Foto: outnow.ch