Benedict Cumberbatch joacă într-o adaptare după Roald Dahl semnată de Wes Anderson pentru Netflix

De: Ana Obretin / 08.01.2022, 10:00
Benedict Cumberbatch joacă într-o adaptare după Roald Dahl semnată de Wes Anderson pentru Netflix

Wes Anderson va regiza o adaptare a cărții „The Wonderful Story of Henry Sugar”, de Roald Dahl, cu Benedict Cumberbatch.

Surse citate de Variety spun că din distribuția filmului produs de Netflix mai fac parte Ralph Fiennes, Dev Patel și Ben Kingsley. Este de așteptat ca producția să înceapă luna aceasta la Londra.

CITEȘTE ȘI: Top 6 cele mai așteptate producții Netflix în 2022 (Video)

Critics Choice Awards: „Belfast” și „West Side Story” domină topul nominalizărilor

Publicată pentru prima dată în 1977, „The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More” este o colecție de șapte povestiri create de autorul britanic Roald Dahl pentru copiii mai mari. Cumberbatch îl va juca pe Henry Sugar, protagonistul poveștii titulare, care pune întrebarea: „Dacă ai putea vedea cu ochii închiși… ți-ai folosi puterea pentru a face bine sau pentru câștig personal?”.

Noul film este al doilea pentru Anderson după o carte a lui Dahl. El a regizat animația „The Fantastic Mr. Fox” în 2009, scriind scenariul împreună cu Noah Baumbach. Nominalizat la Oscar, filmul a beneficiat de vocile unor staruri ca George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Willem Dafoe, Michael Gambon și Bill Murray.

Cumberbatch nu este nici el străin de lucrări clasice din literatură. Actorul a câștigat un premiu Emmy pentru portretizarea lui Sherlock Holmes („Sherlock”) și le-a dat voce lui Smaug (în trilogia „The Hobbit”), Grinch (în filmul de animație din 2018). ) și Shere Khan („Mowgli: Legenda junglei”). Cumberbatch ar putea fi nominalizat la Oscar anul acesta pentru rolul din „The Power of The Dog”, de Jane Campion. Anterior, el a fost nominalizat pentru rolul din „The Imitation Game”, din 2014. Actorul este cunoscut, de asemenea, pentru rolul doctorului Stephen Strange din franciza Marvel, pe care l-a jucat în șase filme, inclusiv „Spider-Man: No Way Home” și viitorul „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”.

Netflix ar fi dat 100 de milioane de dolari pentru catalogul Roald Dahl

În septembrie 2021, Netflix a achiziționat drepturile asupra operei lui Roald Dahl, plănuind mai multe filme și seriale, inclusiv o serie bazată pe lumea din „Charlie și Fabrica de ciocolată”, precum și publicații, jocuri, experiențe imersive etc. Este deja în lucru „Matilda: the Musical”, cu Alisha Weir în rolul Matildei, Emma Thompson în rolul domnișoarei Trunchbull, Lashana Lynch în rolul domnișoarei Honey, Stephen Graham și Andrea Riseborough în rolul părinților Matildei. 

CITEȘTE ȘI: Benedict Cumberbatch va juca rolul agentului KGB otrăvit Alexander Litvinenko, într-o serie limitată HBO

Benedict Cumberbatch crede că a fost „Pacientul zero” al pandemiei, în 2019

Foto: Profimedia Images