Blue Origin a amânat zborul în spațiu al actorului William Shatner („Star Trek”)

De: Ana Obretin / 11.10.2021, 12:11
Blue Origin a amânat zborul în spațiu al actorului William Shatner (

Compania de transport spațial a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a transmis că va amâna călătoria actorului William Shatner pe orbită, programată marți. Motivul este acela că sunt prognozate vânturi puternice în zona de lansare.

Călătoria capsulei spațiale New Shepard a fost reprogramată a doua zi. Potrivit unui mesaj publicat pe site-ul Blue Origin, capsula New Shepard NS-18 a îndeplinit toate cerințele misiunii. „Vremea este singurul impediment pentru fereastra de lansare”, se arată în același mesaj.

Compania a anunțat oficial săptămâna trecută că William Shatner va lua parte la al doilea zbor al capsulei New Shepard cu echipaj uman, scrie The Verge. Shatner a devenit cunoscut la nivel mondial cu rolul căpitanului James T. Kirk din serialul „Star Trek”.

William Shatner devine cea mai în vârstă persoană care va ajunge în spațiu

Shatner, care are 90 de ani, va fi cea mai în vârstă persoană care va ajunge în spațiu. Prima misiune cu echipaj uman a New Shepard a avut loc în iulie. Din echipa care a ajuns în spațiu au făcut parte Bezos, fratele său Mark, aviatoarea Wally Funk și adolescentul Oliver Daeman. 

Lui Shatner i se vor alătura Chris Boshuizen, fost inginer NASA și cofondator al companiei de sateliți Planet Labs, Glen de Vries, cofondator al companiei de software Medidata, și Audrey Powers, vicepreședintele operațiunilor de zbor al Blue Origin.

CITEȘTE ȘI: George Takei vrea sa uneasca fanii Star Wars si Star Trek impotriva Twilight

De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

A murit unul dintre cei mai iubiți actori din Star Trek

Foto: Profimedia Images