Cannes 2021: Un scurtmetraj regizat de Andrei Epure, în secțiunea Semaine de la Critique

De: Ana Obretin / 07.06.2021, 17:49
Cannes 2021: Un scurtmetraj regizat de Andrei Epure, în secțiunea Semaine de la Critique

Scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure, a fost inclus în competiţia celei de-a 60-a ediţii a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, al cărei juriu va fi prezidat de Cristian Mungiu.

Potrivit sinopsisului publicat pe site-ul Semaine de la Critique, scurtmetrajul spune povestea locuitorilor unui imobil care descoperă o femeie în stare de inconştienţă în faţa acelei clădiri. Deşi femeia locuieşte la etajul al treilea, nimeni nu îi cunoaşte numele. Aşteptând sosirea serviciilor de urgenţe, vecinii îşi pun întrebări despre viaţa ei şi despre propriile lor vieţi, scrie Agerpres. Din distribuţia filmului fac parte Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Ana Ciontea, Ozana Oancea.

Andrei Epure, născut pe 19 iunie 1989 la Târgu Jiu, a lucrat ca scenarist la scurtmetrajul „Apartament interbelic, zonă superbă, ultracentrală” (2016) şi la lungmetrajul „Om – câine” (2021) şi a regizat scurtmetrajul „Poate întunericul mă va acoperi” (2020).

Selecția secțiunii paralele competiționale a Festivalului de pe Croazetă a fost anunțată luni de organizatori. Pelicula „Interfon 15” va concura cu alte nouă scurtmetraje. De asemenea, 17 lungmetraje vor fi în competiţia acestei secțiuni, toate de debut.

Semaine de la Critique – o secțiune dedicată regizorilor aflați la început de carieră – va avea loc în perioada 7 – 15 iulie.

CITEȘTE ȘI: Jodie Foster va fi onorată cu Palme d’Or pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes

Filmul „Annette”, cu Marion Cotillard, deschide Festivalul de la Cannes 2021

Spike Lee va fi primul președinte de culoare al juriului de la Cannes, anul acesta

Foto: Facebook/ Andrei Epure