Cate Blanchett va juca în primul lungmetraj în limba engleză al lui Pedro Almodóvar

De: Ana Obretin / 08.01.2022, 09:41
Cate Blanchett va juca în primul lungmetraj în limba engleză al lui Pedro Almodóvar

Cate Blanchett va juca în primul lungmetraj în limba engleză al lui Pedro Almodóvar, „A Manual for Cleaning Women”.

Filmul este o adaptare a colecției de nuvele cu același titlu a Luciei Berlin. Este vorba despre 43 de povești despre femei aflate la mai multe tipuri de locuri de muncă solicitante. Producătorii au confirmat în exclusivitate pentru Variety că proiectul se află în stadiile incipiente de dezvoltare.

Compania de producție a lui Blanchett, Dirty Films, va produce lungmetrajul pentru New Republic Pictures, în asociere cu El Deseo, a lui Almodóvar.

CITEȘTE ȘI: Actrița Cate Blanchett va primi un premiu Cesar pentru întreaga carieră

Cele mai spectaculoase scene de luptă cu sabia din filme și seriale (VIDEO)

TOP 10: Cele mai bune scenarii de filme ale secolului 21 (VIDEO)

Blanchett este o actriță foarte apreciată. Ea a câștigat două premii Oscar, pentru rolurile din filmele „Aviatorul” (2004) și „Blue Jasmine” (2013). Numele ei este vehiculat din nou ca posibil nominalizat la Oscar, pentru rolurile din „Nightmare Alley”, de Guillermo del Toro, și „Don’t Look Up”, de Adam McKay. Actrița australiană pare a avea o agendă încărcată. Pe lângă „Manual”, ea apare în distribuția a trei filme programate să fie lansate în 2022 – „TÁR”, de Todd Field, „Pinocchio”, de Guillermo del Toro și Mark Gustafson, și „Borderland”, de Eli Roth.

Almodóvar, premiat cu Oscar pentru scenariul filmului „Hable con ella” (2002), a mai realizat o producție în limba engleză, scurtmetrajul său din 2020 „The Human Voice”, cu Tilda Swinton în rol principal. A fost unul dintre cele 15 filme selectate pentru premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj, pe lista scurtă, dar a ratat nominalizarea. Anul trecut, el a scris și regizat „Madres Paralelas/ Parallel Mothers”, cu câștigătoarea de Oscar Penélope Cruz, care a primit pentru acest rol Cupa Volpi pentru cea mai bună actriță la Festivalul de la Veneția. 

CITEȘTE ȘI: Top 10 filme în  box office-ul românesc în 2021: care este producția cu cele mai mari încasări (Video)

Foto: Profimedia Images