Clipul viral „Charlie bit me!”, vândut pentru 760.000 de dolari, va fi eliminat din online

De: Ana Obretin / 25.05.2021, 14:16
Clipul viral

Videoclipul original viral „Charlie bit me!” a fost vândut la licitație, ca NFT, pentru 760.000 de dolari și va fi eliminat din mediul online. Numeroasele sale copii, însă, vor rămâne disponibile.

Charlie m-a mușcat!”

În 2007, o familie a filmat o scenă inocentă între frații Harry și Charlie, fără să-și dea seama că videoclipul va deveni unul dintre cele mai vizionate de pe internet. 14 ani mai târziu, un colecționar de NFT-uri l-a cumpărat la licitație pentru aproape 761.000 de dolari. Videoclipul, intitulat „Charlie Bit My Finger”, vizionat de peste 883 de milioane de ori pe YouTube, a fost vândut de familia Davies-Carr duminică. 

NFT permite asocierea unui certificat de autenticitate cu orice obiect virtual, indiferent că este o imagine, o fotografie, o animație, un videoclip, o melodie. un articol de ziar. Acest certificat este teoretic inviolabil și nu poate fi copiat. Este proiectat cu ajutorul tehnologiei blockchain, care stă la baza criptomonedelor precum bitcoin.

În clipul de 55 de secunde, copilul Harry poate fi văzut ținându-l în brațe pe fratele său mai mic, Charlie. Scena devine relativ dramatică atunci când Harry își pune degetul arătător în gura bebelușului și, spre surprinderea lui, acesta își închide brusc maxilarul. „Aaaau, Charlie” și „Charlie, asta chiar a durut”, sunt replicile sale, în timp ce bebelușul râde.

Familia Davies-Carr a anunțat că va elimina clipul original din mediul online, pentru că cel care a câștigat licitația va deveni „singurul proprietar al acestei adorabile bucăți de istorie a internetului”. Chiar dacă videoclipul a fost copiat, distribuit și republicat de multe ori. 

Deși există de mulți ani, NFT-urile au devenit extrem de populare abia în ultima jumătate de an. În martie, o lucrare digitală a artistului Beeple, „Everydays: The First 5000 Days”, a fost vândută pentru 69,3 milioane de dolari. Printre alte tranzacții notabile se numără primul tweet al lui Jack Dorsey (2,9 milioane de dolari) și cel mai recent album al trupei Kings of Leon (peste 2 milioane de dolari). 

CITEȘTE ȘI: Eminem va lansa colecția muzicală “Shady Con” ca NFT, în acest weekend

Un editorialist The New York Times a vândut un articol ca NFT pentru o jumătate de milion de dolari

O creație digitală a robotului umanoid Sophia, vândută ca NFT pentru aproape 700.000 de dolari

Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

Delia, primul artist din România care lansează un NFT

Foto: YouTube/HDCYT