Cum a ajuns tema muzicală a filmului de Oscar „Another Round” un imn de beție

De: Loredana Toma / 01.05.2021, 09:46
Cum a ajuns tema muzicală a filmului de Oscar

Tema muzicală „What a Life”, interpretată de trupa daneză Scarlet Pleasure, inclusă în dramedia regizorului Thomas Vinterberg “Another Round”, proaspăt răsplătită cu un Oscar pentru cel mai bun film internațional, a devenit imn de beție și cea mai fredonată melodie în Danemarca. 

“Fiecare persoană care rezonează cu această piesă are cel puțin o poveste despre alcool”, a precizat Emil Goll, solistul trupei. “Eu îmi amintesc că prima mea ‘băută’ cruntă a fost pe la 15 ani, împreună cu prietenul și colegul Joachim Dencker, când am băut o sticlă de vodcă în 15 minute și ne-am îmbătat atât de rău încât am avut noroc că fiica lui Mads Mikkelsen ne-a condus acasă în siguranță”, a povestit el, potrivit The Hollywood Reporter.

De la cântec lent la un imn mai alert

Piesa a fost lansată inițial pe 1 februarie 2019, ca single de pe albumul de studio “Garden”, și a ajuns pe poziția cinci în topuri, nefiind chiar un succes pentru trupă. Însă, odată cu includerea pe coloana sonoră a filmului “Another Round”, situația s-a schimbat complet.

“Producătorii filmului ne-au spus că ascultaseră mii de potențiale melodii pentru scena de final, care este o parte importantă a filmului, și nu găsiseră nimic potrivit, astfel că erau chiar pe punctul de a renunța la secvența dansului. De fapt, soția lui Thomas (Vinterberg, n.r.), Helene, a fost cea care ne-a recomandat, spunând că ea asculta muzica noastră de ceva vreme și piesa ‘What a Life’ i s-a părut potrivită”, au povestit reprezentanții trupei.

Piesa a suferit câteva modificări minore de tempo, iar, în septembrie 2020, după premiera filmului în Danemarca, noua versiune a urcat pe locul 6 în Spotify Top 50 al melodiilor virale și pe locul 7 în Top 200 din Danemarca.

Pandemia a contribuit la succesul melodiei din filmul „Another Round”

Drumul către succes a continuat în perioada de după ieșirea din carantină, când oamenii au mers la cinema să vadă filmul “Another Round”, ce a devenit unul dintre cel mai de succes din Danemarca, cu  800.000 de bilete vândute în raport cu o populație de nici șase milioane de locuitori.

“Filmul a devenit ‘al anului’, iar melodia ‘What a Life’ a devenit imnul său. Totodată, după cel de-al doilea val COVID, piesa a devenit din ce în ce mai fredonată, fiind și un fel de ‘cântec al speranței și al bunei dispoziții’. Deja este un cântec cu o însemnătate culturală, plus că avem cel mai tare clip, în care Mads Mikkelsen dansează, beat fiind, pe piesa noastră”, au mai povestit membrii trupei.

CITEȘTE ȘI: Mads Mikkelsen îşi duce fiicele la Balul Debutantelor de la Paris

Cel mai bun film de actiune al tuturor timpurilor

Când vedetele se transformă în supereroi adevăraţi!

Top 10 – Celebrităţi incredibil de stupide

Foto: Profimedia Images