Drake, Olivia Rodrigo și Taylor Swift, printre marii câștigători la Billboard Music Awards

De: Ana Obretin / 16.05.2022, 11:25
Drake, Olivia Rodrigo și Taylor Swift, printre marii câștigători la Billboard Music Awards

Drake, Olivia Rodrigo și Taylor Swift s-au numărat printre marii câștigători la gala Billboard Music Awards 2022, care a avut loc duminică noapte. Astfel, Drake a fost desemnat cel mai bun artist și cel mai bun cântăreț, în timp ce Oliavia Rodrigo a primit premiul Billboard pentru cel mai bun debut și cea mai bună cântăreață a anului. 

Majoritatea categoriilor de premii au fost prezentate, însă, înainte de evenimentul difuzat în direct pe NBC, de la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. Drake a câștigat în total cinci premii Billboard, inclusiv pentru cel mai bun album rap, „Certified Lover Boy”, în timp ce cele șapte victorii ale lui Rodrigo au inclus și cel mai bun artist din clasamentul Hot 100, cel mai bun artist cu melodii în streaming și cel mai bun album din Billboard 200, „Sour”.

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga a lansat piesa „Hold My Hand”  de pe coloana sonoră a filmului „Top Gun: Maverick” (Video)

Taylor Swift a primit patru Billboard Awards, inclusiv pentru cel mai bun artist din topul Billboard 200, în timp ce trupa k-pop BTS a marcat trei victorii, printre care și premiul pentru cel mai bun duo/grup.

Deși înainte de gală The Weeknd conducea în topul nominalizărilor, cu 17, artistul a plecat acasă cu un singur preniu, cel pentru cel mai bun artist R&B. 

Spectacolul a fost găzduit de Sean „Diddy” Combs. Premiile au fost acordate în 62 de categorii, care acoperă o varietate de genuri, inclusiv cinci trofee care au fost noi pentru gala de anul acest, printre care pentru cel mai bun artist Billboard Global 200, dar și cea mai bună piesă virală din topurile Billboard.

La gală, Janet Jackson i-a oferit lui Mary J. Blige premiul Billboard Icon, pentru întreaga carieră.

Lista completă a câștigătorilor se găsește AICI.

Anul trecut, artistul canadian The Weeknd a fost marele câștigător al galei Billboard Music Awards, cu zece premii, inclusiv cele pentru cel mai bun artist, cel mai bun artist în topul Hot 100, cel mai bun cântăreț, cel mai bun artist radio și cel mai bun artist R&B.

CITEȘTE ȘI: Top 3: Albumele muzicale preferate ale legendarului actor Steve Buscemi

Foto: Profimedia Images