„Game of Thrones” le-a făcut pe multe staruri multimilionare. Cine conduce topul

De: Ana Obretin / 20.04.2021, 17:54

Multe vedete din „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” și-au văzut averile crescând semnificativ după succesul înregistrat de serialul difuzat de HBO în perioada 2011 – 2019.

Lista celor mai bogate vedete din „Game Of Thrones” a fost dezvăluită marți, cu ocazia împlinirii a zece ani de la premiera serialului fantasy. Actorii din top nu au câștigat milioane doar pentru că au jucat în această producție de succes, ci și datorită unor investiții inteligente și implicării în campanii de promovare pentru diverse branduri. Nu în ultimul rând, rolul din „Game of Thrones” le-a adus partituri în alte filme și seriale, scrie The Sun.

A murit în primul sezon „Game of Thrones”, dar este liderul topului

Sean Bean, în vârstă de 62 de ani, a jucat doar în primul sezon al serialului – la finalul căruia personajul său a fost ucis -, însă a fost suficient pentru a-și spori averea, ajungând în prezent la 22,7 milioane de euro. Anterior, obținuse sume frumușele din roluri ca Boromir din „Lord of the Rings”, un agent MI5 în „Golden Eye” din seria „James Bond” și Odysseus din „Troy”, cu Brad Pitt.

Actorul și producătorul de film Nikolaj Coster-Waldau, în vârstă de 50 de ani, l-a interpretat pe Jaime Lannister în toate cele opt sezoane ale show-ului TV și în prezent are o avere de 13,4 milioane de euro. După o carieră în Danemarca, țara sa natală, el a devenit cunoscut la nivel internațional cu rolul Gary Gordon din filmul lui Ridley Scott „Black Hawk Down” (2001). După rolul din GoT a jucat în filme ca „Mama” (2013), alături de Jessica Chastain, și „Oblivion” (2013), cu Tom Cruise. În 2019, și-a a înființat compania de producție Ill Kippers.

Podiumul este completat de Peter Dinklage, cu o avere 12,6 milioane de euro. Dinklage a început să joace încă din 1995, refuzând să preia roluri de elfi sau spiriduși care i se ofereau frecvent pentru că suferă de nanism. Apoi a venit rolul lui Tyrion Lannister din „Game Of Thrones”, pe care actorul în vârstă de 51 de ani l-a acceptat după ce producătorii l-au asigurat că personajul este multidimensional. Au urmat roluri precum cele din „Avengers: Infinity War” și „X-Men: Days of Future Past”. Peter și managerul său, David Ginsberg, au fondat compania de producție Estuary Films. 

Topul celor mai bogate staruri din GoT este completat de Jason Momoa (Khal Drogo) – 11,8 milioane de euro, Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) – 10,9 milioane de euro, Kit Harington (Jon Snow) – 10 milioane de euro, Lena Headey (Cersei Lannister) – 7,5 milioane de euro, Alfie Allen (Theon Greyjoy) – 6,7 milioane de euro, Sophie Turner (Sansa Stark) – 6,7 milioane de euro, Natalie Dormer (Margaery Tyrell) – 5,1 milioane de euro, Maisie Williams (Arya Stark) – 5,1 milioane de euro, Gwendoline Christie (Brienne of Tarth – 4,4 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: HBO a înregistrat o uriașă scădere a audiențelor în era post-”Game Of Thrones”

Filmările pentru serialul „House of the Dragon”, prequel „Game of Thrones”, încep în aprilie

HBO dezvoltă „Tales of Dunk and Egg”, un prequel al francizei „Game of Thrones”

“Lost” și „Game Of Thrones” conduc topul serialelor cu cel mai dezamăgitor final

Foto: Profimedia Images