Interpreta de muzică lăutărească Gabi Luncă, diagnosticată cu COVID-19, a murit

De: Alex Manole / 03.04.2021, 09:25
Interpreta de muzică lăutărească Gabi Luncă, diagnosticată cu COVID-19, a murit

Cunoscuta interpretă de muzică lăutărească Gabi Luncă a murit vineri seară, la vârsta de 81 de ani. Artista fusese internată în spital la începutul lunii martie, fiind diagnosticată cu COVID-19.

Informația a fost confirmată pe Facebook de Rebeca Onoriu, fiica lui Gabi Luncă și a acordeonistului Ion Onoriu, care a murit în 1998: „După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”.

Aceasta a declarat recent că mama sa fusese internată după ce a avut două rezultate pozitive la teste de depistare a SARS-CoV-2. Gabi Luncă era internată de peste două săptămâni la secția ATI a Spitalului Județean Ilfov, dar era stabilă și nu a avut nevoie să fie intubată, potrivit Gandul.ro.

Gabi Lunca s-a născut pe 16 octombrie 1938, în comuna Vărbilău, județul Prahova. Talentul muzical l-a moștenit de la tatăl ei, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești. Gabi Luncă a devenit cunoscută de la vârsta de 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești. De atunci, artista și-a definit foarte clar genul muzical: muzica lăutărească urbană, gen pe care l-au mai abordat Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu și Victor Gore, printre alții.

Gabi Luncă a murit în aceeași zi în care a decedat și artistul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu, tot din cauza COVID-19. În plus, în urmă cu o săptămână, a murit Cornelia Catanga, după ce a fost diagnosticată cu aceeași boală.

CITEȘTE ȘI:

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2