Johnny Depp a câștigat procesul intentat lui Amber Heard pentru defăimare

De: Ana Obretin / 02.06.2022, 08:11
Johnny Depp a câștigat procesul intentat lui Amber Heard pentru defăimare

Juriul din procesul pe care Johnny Depp i l-a intentat lui Amber Heard pentru defăimare și-a dat verdictul, decizia fiind în favoarea actorului american.

Verdictul a fost anunțat miercuri, după aproape 13 ore de deliberări, pe parcursul a trei zile, la tribunalul districtual din Fairfax, Virginia. Depp a primit 10 milioane de dolari în daune compensatorii și 5 milioane de dolari în daune punitive.

CITEȘTE ȘI: Margot Robbie va juca în „Pirații din Caraibe 6”, fără Johnny Depp

Moment viral cu Johnny Depp, care a desenat ceva în timpul procesului cu Amber Heard (VIDEO)

Johnny Depp a văzut, cap-coadă, doar unul dintre filmele în care a jucat. Alegerea e surprinzătoare

Heard a primit, la rândul ei, 2 milioane de dolari despăgubiri, după ce juriul a constatat că Depp a defăimat-o prin intermediul avocatului său. Cu toate acestea, juriul a constatat că declarațiile lui Heard despre căsătoria ei cu Johnny Depp erau „false” și că ea a acționat cu „răutate reală”.

Heard, în vârstă de 36 de ani, a fost prezentă în instanță pentru verdict, în timp ce starul francizei „Pirates of the Caribbean”, în vârstă de 58 de ani, se afla la Newcastle, în Marea Britanie, după recentele sale spectacole live cu muzicinul Jeff Beck.

Heard a emis o declarație în urma verdictului: „Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Îmi simt inima frântă că muntele de dovezi încă nu a fost suficient pentru a rezista puterii și influenței disproporționate ale fostului meu soț”. „Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un regres. Dă ceasul înapoi la o perioadă în care o femeie care a vorbit ar putea fi făcută de rușine și umilită în mod public. Acesta respinge ideea că violența împotriva femeilor trebuie luată în serios”.

„Cred că avocații lui Johnny au reușit să determine juriul să treacă cu vederea chestiunea cheie a libertății de exprimare și să ignore dovezile care au fost atât de concludente încât am câștigat în Marea Britanie”. „Sunt tristă că am pierdut acest caz. Dar sunt și mai tristă că se pare că mi-am pierdut un drept pe care credeam că îl aveam ca american – de a vorbi liber și deschis”, a concluzionat Amber Heard.

Johnny Depp: A spune adevărul a fost ceva ce le datoram copiilor mei

Depp a emis la rândul său o declarație cu privire la verdictul juriului: „Acum șase ani, viața mea, viața copiilor mei, viața celor mai apropiați mie și, de asemenea, viața oamenilor care de mulți, mulți ani m-au susținut și au crezut în mine au fost schimbate pentru totdeauna. Totul într-o clipă. Mi-au fost aduse acuzații false, foarte grave și penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanșat un baraj nesfârșit de conținut plin de ură”.

„(Acuzațiile, n.r.) au călătorit deja în jurul lumii de două ori într-o nanosecundă și au avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și șase ani mai târziu, juriul mi-a dat viața înapoi”, a mai spus acesta. „A spune adevărul a fost ceva ce le datoram copiilor mei și tuturor celor care mi-au rămas neclintiți în sprijinul lor. Simt pace știind că în sfârșit am reușit asta”. „”Mă simt copleșit de valul de iubire și de sprijinul colosal și bunătatea din întreaga lume. Sper că încercarea mea de a spune adevărul îi va fi ajutat pe alții, bărbați sau femei, care s-au găsit în situația mea și că cei care îi susțin să nu renunțe niciodată”, a mai spus actorul.

Johhny Depp și-a dat în judecată fosta soție pentru defăimare în urma unui articol de opinie din 2018, apărut în The Washington Post, unde ea a scris despre faptul că a supraviețuit violenței domestice. Heard nu i-a menționat numele lui Depp în articol, deși avocații actorului au susținut că ea a sugerat în mod fals că a fost abuzată sexual și fizic de el în căsnicia lor. Heard l-a dat la rândul ei în judecată pe fostul soț, argumentând că a creat o campanie de defăimare împotriva ei, scrie NME.

CITEȘTE ȘI: „Johnny vs Amber”: documentarul în două părți despre deteriorarea și colapsul relației dintre Johnny Depp şi Amber Heard, comandat de Discovery

Foto: Profimedia Images