Keanu Reeves a donat 70% din salariul pentru „The Matrix” pentru cercetări în domeniul cancerului

De: Ana Obretin / 05.01.2022, 10:48
Keanu Reeves a donat 70% din salariul pentru

Actorul Keanu Reeves a donat 70% din salariul primit pentru că a jucat în filmul „The Matrix” pentru a sprijini cercetările în domeniul cancerului.

Reeves este una dintre cele mai modeste personalități din cinematografie. Interpretul personajului Neo, acum în vârstă de acum 57 de ani, a primit 10 milioane de dolari înainte de lansarea filmului, în 1999, și a câștigat alte 35 de milioane de dolari după ce „The Matrix” a devenit un blockbuster.

CITEȘTE ȘI: Keanu Reeves a vorbit despre NFT-uri, Cyberpunk 2077, criptomonede și metavers

Keanu Reeves „s-a căsătorit în ochii lui Dumnezeu” cu Winona Ryder. Când a avut loc ceremonia

Keanu Reeves dezvăluie 3 filme pe care să le vizionezi dacă vrei să îl cunoști (VIDEO)

Potrivit Lad Bible, Reeves a donat 70% din această sumă, respectiv 31,5 milioane de dolari, pentru cercetările în domeniul cancerului. Sora mai mică a lui Keanu Reeves se lupta cu o leucemie de opt ani la momentul donației. Kim a fost diagnosticată cu cancer al sângelui în 1991 și a petrecut un deceniu sub tratament înainte de a intra în remisie în 2001.

În deplin anonimat, actorul a continuat să doneze bani pentru cercetare în anii care au urmat recuperării lui Kim și chiar și-a înființat propria fundație dedicată. „Am o fundație privată, care există de cinci sau șase ani și ajută câteva spitale de pediatrie și la cercetarea cancerului”, a mărturisit vedeta pentru Ladies Home Journal în 2009. „Nu-mi place să-mi asociez numele la asta, las fundația să facă ceea ce face”, a adăugat el.

În 2020, Reeves a scos la licitație o întâlnire pe Zoom de 15 minute cu un fan. Banii au fost donați Camp Rainbow Gold, un program dedicat copiilor bolnavi de cancer din Idaho (SUA). Câștigătorul ar fi cheltuit aproape 19.000 de dolari pentru acest scurt interviu cu idolul său.

CITEȘTE ȘI: Mel Gibson va juca în ”The Continental”, prequelul seriei de filme ”John Wick”, cu Keanu Reeves

Keanu Reeves, în negocieri pentru un rol într-o miniserie thriller produsă de Martin Scorsese

Foto: Profimedia Images