Lansarea „John Wick: Chapter 4”, mutată în 2023; Critics Choice si Oscarurile onorifice, amânate

De: Ana Obretin / 23.12.2021, 08:46
Lansarea

Filmul de acțiune „John Wick: Chapter 4”, cu Keanu Reeves în rolul principal, a primit o nouă dată de lansare.

Lionsgate a anunțat, miercuri, că amână filmul cu aproape un an, din 27 mai 2022 până pe 24 martie 2023. Filmul trebuia inițial să ajungă pe marele ecran pe 21 mai 2021, dar a fost amânat din cauza pandemiei. Lionsgate a împărtășit vestea într-un videoclip publicat  pe canalele sale de socializare online, împreună cu mesajul „Ne vedem pe 24.03.23”.

CITEȘTE ȘI: Oscar 2022: România, omisă de pe lista scurtă pentru nominalizare pentru film internațional

Critics Choice Awards: „Belfast” și „West Side Story” domină topul nominalizărilor

Chad Stahelski, cel care a regizat primele trei filme cu John Wick, revine la conducerea unui lungmetraj bazat pe un scenariu de Shay Hatten și Michael Finch.

Cele trei filme anterioare, despre asasinul care a renunțat la meserie, au adus peste 579 de milioane de dolari la box office-ul mondial. La cea mai recentă dată anunțată, „John Wick 4” ar fi avut premiera odată cu „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, potrivit The Hollywood Reporter.

„John Wick: Chapter 3” a fost lansat în mai 2019 și i-a mai avut în distribuție pe Halle Berry și Laurence Fishburne.

Mai multe evenimente live de la Hollywood au fost anulate sau amânate

Acest anunț vine în timp ce Hollywood, dar și lumea în general, se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19 provocate de varianta Omicron. Până acum, datele de lansare ale filmelor nu au fost afectate de cea mai recentă creștere a cazurilor, dar multe evenimente live și adunările fizice au fost, chiar când industria intră în plin sezon al premiilor, care va culmina cu gala Oscar. 

Astfel, gala Critics Choice Awards nu va mai avea loc fizic pe 9 ianuarie. Organizatorii au anunțat, luni, că evenimentul este menținut, dar nu au indicat noua data de desfașurare a celei de-a 27-a ediții.

De asemenea, gala în care urmau să fie decernate premiile Oscar onorifice din 2022 a fost amânată. Governors Awards, unde urmau să fie celebrați Samuel L. Jackson, Elaine May, Liv Ullmann and Danny Glover, trebuia să aibă loc pe 15 ianuarie. Nu a fost anunțată o nouă dată a galei.

CITEȘTE ȘI: Ana de Armas va juca rolul principal în ”Ballerina”, spinoff-ul ”John Wick”

Mel Gibson va juca în ”The Continental”, prequelul seriei de filme ”John Wick”, cu Keanu Reeves

Foto: Profimedia Images